Владимир Мицов, српски кошаркаш и члан Галатасараја, за Глас Српске: Заслужили смо повратак у Евролигу

Милан Зубовић
Владимир Мицов, српски кошаркаш и члан Галатасараја, за Глас Српске: Заслужили смо повратак у Евролигу

Истанбул - После годину враћамо се у Евролигу, а целе сезоне играли смо најбољу кошарку у Еврокупу те смо заслужили повратак у елитно европско такмичење.

Изјавио је то српски кошаркаш и члан Галатасараја Владимир Мицов за "Глас Српске", након што је освојио трофеј Еврокупа. Турска екипа у реваншу финала успјела је да надокнади минус од четири поена из првог сусрета против Стразбура и на свом паркету славила је резултатом 78:67.

Иако је вече прије стигао до веома битног трофеја, јучерашњи позив из Бањалуке затекао га је у шетњи са породицом.

- Уживам у шетњи са породицом и то је одличан начин да се глава избистри након великог успеха. Бурно смо прославили титулу, добили смо два слободна дана па се одмах враћамо тренинзима и обавезама. Места и времена за неке велике феште нема, јер се окрећемо обавезама у домаћем првенству - рекао је Мицов.

Навијачи Галатасараја су га прозвали "хладнокрвни убица", пошто ријетко показује емоције на паркету.

- Једноставно, такав сам. Не показујем емоције, али наравно, сада сам насмејан. Веома сам срећан због освајања трофеја - казао је Мицов.

Екипа је претрпјела доста измјена пред почетак ове сезоне, али је успјела да оствари циљ.

- Имали смо много проблема прошле сезоне када се променило много играча, а слично је било и пред почетак ове сезоне. Од прошле екипе остали смо само Синан Гулер и ја те смо морали да се уигравамо. Ишли смо корак по корак и расли из утакмице у утакмицу. Губили смо неке мечеве у гостима да бисмо те поразе успевали да надокнадимо на домаћем терену пред нашим навијачима. Тако је било и у финалу. Поражени смо у Стразбуру док смо у Истанбулу надокнадили минус и славили са својим навијачима и није било бољег начина да дођемо до пехара - рекао је Мицов.

Почетак нокаут фазе означио је као тренутка када су почели вјеровати да могу стићи до краја.

- На почетку сезоне постављен је циљ, а то је било освајање Еврокупа. С обзиром на велике промене у тиму не нисам знао да ли је то било реално у том тренутку. Помало смо били скептици, прошли смо групну фазу и онда је све почело да се уклапа, чему је много допринела победа против Каршијаке - изјавио је Мицов.

Подршку са трибина означио је као један од кључних фактора који су довели до трофеја.

- Имали смо добру подршку навијача почетком сезоне, али након што смо елиминисали Каршијаку дворана је постајала све пунија. Баш у то врјеме фудбалери Галатасараја су испали из европских такмичења, па су се навијачи окренули нама. Давали су нам много самопоуздања и лакше смо долазили до победа и заслужили су да поново уживају у Евролиги - истакао је Мицов.

Заједно са саиграчем Ериком Меколумом Мицов је дио идеалне петорке Еврокупа у којој се још налазе Марди Колинс (Стразбур), Давиде Пасколо (Тренто) и Ален Омић (Гран Канарија).

- Сигурно да је то велико признање за мене и није мала ствар да се нађем међу најбољим играчима Еврокупа. Неко је препознао моје добре партије и уврстио ме у најбољи тим. Како избором међу најбоље тако и сезоном могу да будем задовољан, иако још није завршена. Презадовољан сам партијама које су, можда, и изнад мојих очекивања. На крају крајева, битно је да побеђујемо - нагласио је Мицов.

Лазме MVP

Стефон Лазме је са 16 поена и 10 скокова био најбољи у Галатасарају и понио је MVP титулу финалних мечева Еврокупа. Ерик Меколум је такође постигао 16 поена, Сина Гулер 14, а Блејк Шилб 11 поена. Владимир Мицов, најбољи играч прве утакмице, у реваншу је постигао седам поена, уз три скока и пет асистенција. Марди Колинс је са 16 поена био најефикаснији у Стразбуру.

Уговор и Евролига

Као члан московског ЦСКА Мицов је два пута био учесник Фајнал фора Евролиге, коју ће поново играти, јер има још годину уговора са турским клубом.

- Прошле сезоне потписао сам на две године, тако да сам и следеће члан Галате и поново смо у Евролиги. Колико ћемо догурати идуће сезоне, тешко је било шта прогнозирати, јер тек треба да буде направљен план да се види ко ће од садашњих играча остати, пошто већина њих нема уговоре и на клубу је да крене са преговорима - рекао је Мицов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана