Владимир Јовановић, тренер КК Црвена Звезда, за “Глас Српске”: Са трибине сам стигао на клупу

Дејан Кондић
Владимир Јовановић, тренер КК Црвена Звезда, за “Глас Српске”: Са трибине сам стигао на клупу

Црвена звезда је послије шест трофеја у двије године затворила једно поглавље и отворила ново постављањем Владимира Јовановића за новог тренера, уз нове чланове стручног штаба - Марка Симоновића, Бранка Јоровића и Миодрага Динића.

Навијачима навиру сјећања на не тако давну 2017. годину, када је Душан Алимпијевић започео еру послије одласка Дејана Радоњића. Пет година касније клуб са “Малог Калемегдана” направио је сличан потез и шансу пружио младом, талентованом стручњаку, уз наду да ће овог пута бити више успјеха. Млади шеф струке свјестан је прилике коју је добио, али у интервјуу за “Глас Српске” истиче да врло добро зна са чим се сусрео, јер је некад он био тај који је својим претходницима “стварао” притисак!

- Велика је част и задовољство водити Звезду. Посебно нама који цео живот навијамо за овај клуб. Прво сам био на трибини, после у систему, па ево ме сад на клупи. Посао је такав, има доста притиска, заправо како сам себи наметнеш. Волим то да кажем и својим пријатељима, увек сам ја као навијач правио притисак са трибина, сада сам ја са друге стране. Даћу све од себе да све буде како треба.

ГЛАС: Каква је била Ваша реакција када сте добили понуду да водите Црвену звезду?

ЈОВАНОВИЋ: Искрено, иако сам млад, дуго сам у овом послу, тако да сам имао доста понуда. Када сам добио позив Звезде, све друге опције су одмах, што се мене тиче, отпале. Брзо смо се договорили и кренули у овај пројекат.

ГЛАС: Сезона је поприлично напорна, нема много времена за тренинг и одмор. Како се Ви и Ваш тим носите с тим?

ЈОВАНОВИЋ: Напоран је систем. Скоро смо имали то дупло коло у Европи. Били смо четири дана у Шпанији и вратили се, играли АБА лигу. Нико те не пита колико је тешко, амбиције су јасне. Важна је и регионална лига и Евролига. Оно што је добро и победе и порази морају се брзо заборављати, практично исто вече. Оно што није добро је то што нема простора за превелике корекције, тренинге. Многе ствари морају да се раде у ходу. Евидентан је умор који ће да се испољи тек тамо после Нове године.

ГЛАС: Имали сте доста проблема и повреда већ на старту.

ЈОВАНОВИЋ: Имали смо пуно кадровских проблема. Немања Недовић је био дуго одсутан. Неки играчи су се прикључивали у ходу, па онда бројне повреде су нас опхрвале. Неке утакмице смо играли без три играча без спољне линије, без правог плејмејкера.

ГЛАС: Упркос свему најважније су побједе поготово у АБА лиги.

ЈОВАНОВИЋ: Најбитније је управо то да добијамо утакмице. Нико се неће сећати шта се десило за пар дана после тих мечева. Писаће се бодови. Идемо даље.

ГЛАС: Колико Вам значи долазак Луке Вилдозе?

ЈОВАНОВИЋ: Он је играч који има репутацију, квалитет. Дуго је на високом нивоу. Нама ће пуно значити. Још се привикава на екипу и она на њега. Још није 100 % спреман, а већ нам значи. Он у наредном периоду може само боље.

ГЛАС: За разлику од Вилдозе, Џејлен Адамс није “кликнуо” с екипом?

ЈОВАНОВИЋ: Код њега је било очигледно да се теже адаптира на средину. То је разлог што није показао таленат који неоспорно има.

ГЛАС: Неће Вам бити лако одбранити трофеје. Партизан се добро појачао и ријешен је више него икад да вас скине с трона.

ЈОВАНОВИЋ: Годинама је тако. Не размишљам искрено сад много о Партизану. Далеко је до тих мечева. Има пуно ствари да се сложи до тих неких утакмица које ће одлучивати о пласману. Сад је важно да изградимо то што је неопходно да би били прави тамо после Нове године.

Плусеви и минуси

ГЛАС: Црвена звезда има велики број играча ове сезоне у првом тиму. Колико је то добро или лоше?

ЈОВАНОВИЋ: На то питање може да се одговори и позитивно и негативно. Видите какав је ритам. Велики је број утакмица, повреде, вирус, разне друге ситуације... Сваки играч је важан и треба нам широк ростер. Са друге стране сигурно је да смо свесни да није ни лако да сви буду у такмичарској форми. Има и плусева и минуса, али ово је наш избор и за сада је ок.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана