Владимир Бранковић, предсједник Рукометног савеза БиХ: Инспекција на потезу

Дарко Драгичевић
Владимир Бранковић, предсједник Рукометног савеза БиХ: Инспекција на потезу

БАЊАЛУКА – Предсједник Рукометног савеза БиХ Владимир Бранковић поручио је да су чланови Управног одбора РС БиХ из Републике Српске урадили све што је било у њиховој моћи како би промијенили одлуку о броју тимова који ће на крају ове сезоне напустити елитни ранг.

Бранковић истиче да су протеклих мјесеци чланови из Републике Српске покушали да промијене одлуку од 3. августа по којој би на крају сезоне 2022/23 на крају требало да испадне пет тимова.

- У вријеме доношења те одлуке није постојао секретаријат који би нас могао упозорити да не можемо да доносимо ваљане одлуке. Наиме, према Закону о Удружењима и фондацијама БиХ члан 32. став 2. одлуке не могу да се донесу док се челници удружења и фондација званично не региструју. Како је одлука о систему такмичења за сезону 2022/23. донесена 3. августа, а ми смо уписани 24. августа, јасно је да она не би требало да има правно дејство – истакао је Бранковић.

Предсједник савеза наводи да су чланови Управног одбора из Републике Српске у неколико наврата покушали да пониште одлуку на сједницама у протеклом периоду, али да до договора ипак није дошло.

- У протеклих шест, седам мјесеци неколико пута смо покушали да промијенимо ову одлуку уз договор са колегама у Управном одбору. Како до тога није дошло, ми смо прије мјесец дана послали пријаву надлежним инспекцијским органима и тражили да се одлука поништи јер није испоштована законска процедура и сад чекамо њихов одговор. Ако они пониште одлуку, онда ће остати на снази раније донесене пропозиције такмичења по којима такмичење напуштају три екипа - додао је предсједник Бранковић.

Ускоро се очекује састанак челника Рукометног савеза БиХ са представницима Европске рукометне федерације.

- Искрено ту можемо само да информишемо Европску рукометну федерацију о овим дешавањима јер је њихов став да се не мијешају у  унутрашње ствари својих чланица. Број и систем такмичења су у надлежности савеза тако да се они ту не мијешају и ту одлуку морамо ми да донесемо – поручио је Бранковић.

Клубови нестрпљиви

Рукометни клубови су почели припреме за нову сезону у првенству БиХ и сви са нестрпљењем очекују одлуку о датуму почетка такмичења како би могли да прилагоде припреме и број пријатељских утакмица у том периоду. Такође од одлуке зависи и старт Прве лиге Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана