Владимир Бранковић, директор Борaц м:телa: Лоптица сада у нашем дворишту

Душан Репија
Владимир Бранковић, директор Борaц м:телa: Лоптица сада у нашем дворишту

Бањалука - Директор Борца м:тел Владимир Бранковић оптимиста је послије састанка са челницима СЕХА лиге и вјерује да ће Бањалучани поново бити дио једне од најјачих лига у Европи.

До коначне потврде остали су још само ситни детаљи, јер су људи који воде регионално такмичење поставили услове који би морали бити испуњени. Највише су их интересовали технички детаљи који се тичу ТВ преноса.

- Упознао сам их са свим што смо урадили у претходној сезони, као и планом који имамо што се тиче формирања тима. Били су задовољни оним што су чули и готово сигурно ћемо бити дио овог друштва послије једногодишње паузе. Тражили су гаранције да ћемо испунити услов када је у питању ТВ пренос у ХД резолуцији. Мислим да то неће бити проблем, као ни посјета публике, јер вјерујем да ће нас навијачи подржати. Лоптица је сада на нашој страни, надам се да ћемо добити подршку институција како бисмо се вратили на велику сцену - рекао је Бранковић.

Осим техничких ствари, врло битна ставка је и тим који ће Борац формирати. Клубови из БиХ претходних година редовно су били при дну табеле, а неријетко су утакмице губили и са десет, 15 голова разлике.

- Настојимо да формирамо што јачи и конкурентнији тим. Дио посла смо урадили јер смо договорили останке неколико играча. Близу смо ангажовања неколико играча, а све ће се знати идућих дана - рекао је Бранковић.

Одласком Дамира Ефендића и Милана Косановића јасно је да треба довести бар једног искусног голмана, а слична ситуација је и на мјесту пивота, јер је капитен Ђорђе Ћелић практично сам изнио други дио прошле сезоне. Иако још није ставио параф на продужетак уговора, тренер Ратко Ђурковић прати ситуацију и у договору са људима из клуба покушава да пронађе најбоља рјешења.

- Била би велика ствар када би остали Мирко Мајић и Данијел Вукићевић и, колико сам чуо, преговори иду у добром смјеру. Надам се да ће остати и Елис Мемић, а уколико би се моје жеље испуниле, још би нам требао бар један голман, пивот и играч на спољним позицијама - рекао је Ђурковић.

СЕХА велики магнет

Наступ у СЕХА лиги велики је магнет за играче, али истовремено и оптерећење за буџет клуба, јер потенцијална појачања траже веће плате.

- Морамо добро да размислимо о сваком играчу. Као ни већина клубова на нашим просторима, немамо право на промашај па зато пажљиво бирамо оно што је у оквиру наше платежне моћи - рекао је Ђурковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана