Владан Даниловић једва чека сутрашњи меч са Рио Авеом: Да Градски стадион остане наша тврђава

Душан Репија
Владан Даниловић једва чека сутрашњи меч са Рио Авеом: Да Градски стадион остане наша тврђава

БАЊАЛУКА - Сат неумитно откуцава и све је ближе највећа утакмица за Борац у европским оквирима, а расположење међу играчима за сутрашњи окршај са Рио Авеом је сјајно и сви једва чекају да арбитар из Данске Петер Кјерсгард Андерсон да знак за старт меча.

Ово тврди Владан Даниловић, један од главних адута Владе Јагодића у мечу другог кола квалификација за Лигу Европе. Момак, који је често био оспораван претходних сезона, успио је да остави све иза себе и на терену покаже колико вриједи, а упоредо са личним развојем растао је и клуб, као и апетити. Зато и не крије да је циљ направити бар још један корак и елиминисати екипу која је без сумње велики фаворит.

- Чека нас историјска утакмица, јер смо послије 45 година прошли прву препреку у Европи, а Борац у дугој историји никада није прошао друго коло. Зато смо изузетно мотивисани, једва чекамо да истрчимо на терен. Могу само да обећам да ћемо дати све од себе, а вјерујем да можемо славити након меча. Побједа у 90 минута, продужецима или послије пенала, сасвим ми је свеједно, све бих дао да се радујемо сутра увече - рекао је Даниловић.

Португалци су врло јак тим, махом састављен од домаћих играча и Бразилаца, али има и Хрвата, Јапанаца, Пољака, Холанђана... Колико вриједе показали су прошле сезоне, коју су завршили на петом мјесту, одмах иза неприкосновене тројке Порто, Бенфика, Спортинг те Браге. Међутим, ове сезоне још нису одиграли званичан меч, јер тамошње првенство почиње предстојећег викенда.

- Пратио сам их минулих година онако површно, а откад смо их добили за ривале, детаљније сам се упознао са играчким кадром. Сјајни су, имају доста играча који воле да имају лопту у ногама, а њихов тренер је изјавио да је план да контролишу ситуацију на терену. Имамо и ми свој план, сигуран сам да тренер и његови помоћници много више знају о њима него ми играчи и да ће нам на посљедња два тренинга указати на све њихове врлине и мане - нагласио је Даниловић.

Домаћи терен показао се као велики адут Борца, како ове сезоне, тако и кроз историју, јер “црвено-плави” не знају за пораз у европским мечевима одиграним на Градском стадиону.

- Надам се да ћемо продужити традицију. Много смо причали и између себе, одлично је што играмо на домаћем терену, иако нажалост неће бити навијача, али знамо да су они увијек са нама. Старији момци се труде да нам кроз разговор објасне шта су европске утакмице, како треба да их играмо и како да се поставимо. Свјесни смо да се грешке не праштају и потрудићемо се да их не правимо - нагласио је Даниловић.

Одлазак или останак

Већ дуго се може чути да ће крај европског пута Борца означити и одлазак Даниловића.

- Искрено, постоји шанса да одем, али не бих имао ништа против ни да останем. Много тога сам прошао у Борцу, од испадања у Прву лигу па ево до другог кола Лиге Европе и осјећам се као домаћин, иако нисам из Бањалуке. Сада када је све напокон како треба, волио бих да останем до краја сезоне и да подигнемо бар један трофеј. Ако ништа, да онда прођемо Рио Аве и да одиграмо бар још један европски меч - загонетан је Даниловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана