Вимблдон: Без Руса и Бјелоруса у Лондону

Танјуг
Вимблдон: Без Руса и Бјелоруса у Лондону

ЛОНДОН - Челници Вимблдона потврдили су данас раније донијету одлуку да руским и бјелоруским тенисерима забране учешће на гренд слем турниру у Лондону.

"У име Ол Ингланд клуба и организације такмичења, желимо да изразимо снажну подршку онима који су погођени сукобима у Украјини у овим тешким временима. Дијелимо универзалну осуду нелегалних акција Русије и веома пажљиво смо размотрили утицај ове ситуације у контексту обавеза према играчима, јавности и спорту. Такође, узели смо у обзир и препоруке Владе Уједињеног краљевства. Наша је дужност да у складу са својим могућностима допринесемо напорима Владе, индустрије, спорта у ограничавању руског глобалног утицаја на најснажнији могући начин", стоји у саопштењу Вимблдона.

Поменута одлука значи да ће трећи гренд слем у сезони пропустити Данил Медведев (од понедјељка први играч свијета), Андреј Рубљов (8), тенисерка Арина Сабаленка (6) и Бјелорускиња Викторија Азаренка (19) која је у Лондону двапут стигла до полуфинала.

АТП је донио одлуку да се бодови са Вимблдона ове године неће рачунати, али ће се одузимати бодови који су освојени прошле године, што је највише погодило српског тенисера Новака оковића који брани титулу.

Вимблдон ће почети 27. јуна и трајаће до 10. јула

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана