Вилдоза: Утакмице са Партизаном посебне, свима препоручујем да играју у Србији

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Кошаркаш Црвене звезде Аргентинац Лука Вилдоза изјавио је данас је да је срећан што игра за "црвено-беле" и да свима препоручује да играју за српске клубове. Вилдоза се осврнуо на прошлонедељни дерби Евролиге са Партизаном, који су црно-бели добили резултатом 79:78

 "Утакмице са Партизаном су посебне. ОсЈећај је посебан, невЈероватан. Погледајте како су људи патили, како осЈећају игру, викали су, певали...То је неЈвероватно. Свима препоручујем играње за српске тимове, срећан сам што сам овде", рекао је Вилдоза у интервјуу за "Еурохоопс".

"Изгубили смо, али мислим да смо генерално урадили добар посао. Били су бољи од нас, а ми нисмо успијели да побједимо. Морамо да наставимо да радимо на неким детаљима које планирамо да поправимо", казао је аргентински кошаркаш.

Он је прије два дана био најбољи играч Црвене звезде у поразу од Виртуса 84:72 у мечу 22. кола Евролиге.

"Осјећам се боље. Мислим да морам да поправим кондицију јер сам у уторак играо више од 27 минута и био сам заиста уморан у неким тренуцима утакмице. Морам то да одржавам и да будем све бољи, али осећам се одлично, посебно у нападу. Знам да морам да будем бољи у дефанзиви, али пошто вас противнички тим притиска на целом терену 40 минута", рекао је Вилдоза.

Он је рекао да не зна гдје ће играти у будућности.

"Нико није очекивао да ћу играти у Србијииј, а ево ме. Видјећемо у будућности", додао је кошаркаш Црвене звезде. Вилдоза је изјавио да је срећан што игра у истом клубу са сународником Факундом Кампацом.

"Играли смо неколико заједно у АБА лиги, али чекам март да заједно заиграмо у Евролиги. Кампацо је врхунски играч, можда најбољи бек у Европи поред Василија Мицића и Мајка Џејмса. Може да нам донесе енергију, а као шпиц, може да постигне кош и асистира, а истовремено је одличан дефанзивац. Тако да ćе нам то заиста помоћи, поготово зато што ће нам послшче толико мјесеци такмичења у Евролиги бити потребна његова свјежина", закључио је Вилдоза.

Црвена звезда ће вечерас гостовати екипи Арманија у 23. колу Евролиге

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана