Ветерани бившег шампиона Европе приредили спектакл у Лијевчу

Милан Вујић
Ветерани бившег шампиона Европе приредили спектакл у Лијевчу

Градишка - Више од 400 навијача дошло је да поздрави легендарне звијезде Црвене звезде који су дошли на позив пријатеља из Фудбалског клуба Лијевче.

У Новој Тополи био је прави празник, а остаће записано да су некада велике звијезде свјетског и европског фудбала славиле са 3:0. Двоструки стријелац био је Милан Ђаковић, а једном је мрежу домаћих погодио Владимир Тинтор. Без обзира на то што су неки од њих ушли у седму, а већина у шесту и пету деценију живота, показали су класу. Бојан Ратковић, Бранко Николић, Владан Бијеговић, Славиша Чула, Горан Ђукић, Драган Стевовић, Маријан Марковић, Здравко Боровица, Милан Ковачевић, Владимир Тинтор, Зоран Николић, Данило Мандић, Зоран Мандић, Бранислав Дујаковић, Милан Ђаковић и Александра Петровић оправдали су ону стару фудбалску "форма је пролазна, а класа вјечна". Легендарни Звездин играч Здравко Боровица каже да му је велико срце сваки пут када долази у Републику Српску.

- Долазим често и имам доста пријатеља у Бањалуци, Бијељини и осталим градовима. Ово је заиста посебан осјећај, посебно за људе са ових простора који нас увек лепо дочекају - рекао је Боровица.

Гледаоци су били ускраћени за мајсторије Јована Кулета Аћимовића, али је он госте предводио са клупе, док је из истог разлога утакмицу пропустио и Милош Шестић.

- Жао ми је што нисам могао да заиграм из здравствених разлога, јер је здравље прече од свега осталога, али се надам да смо нашим пријатељима припремили спектакл за памћење - истакао је Шестић.

Ветеран Лијевча и један од организатора сусрета Синиша Бараћ истакао је да је осјећај предиван, што доказује и велики број присутних на трибинама.

- Захвалио бих свима који су помогли да организујемо овај спектакл - рекао је Бараћ.

Након утакмице организовано је и чувено "треће полувријеме".

Звездини експонати

Зоран Ђокић из Бањалуке већ деценијама прати Црвену звезду и један је од ријетких који има прави мали музеј дресова овог клуба.

- Заиста је лијеп осјећај доћи и као некад гледати те играче који су још у завидној форми. И то је управо као и она стара изрека "све је пролазно, само је Звезда вјечна" - рекао је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана