Веселин Вујовић, рукометни стручњак, за Глас Српске: БиХ нема за чим да жали

Душан Репија
Веселин Вујовић, рукометни стручњак, за Глас Српске: БиХ нема за чим да жали

Бањалука - Поразом од Туниса рукометаши БиХ изгубили су готово све шансе за пласман међу 16 најбољих, али прослављени рукометни стручњак Веселин Вујовић сматра да су "змајеви" оставили добар утисак и да су сплетом несрећних околности остали без пласмана у други круг.

Сузе на лицу већине рукометаша БиХ послије трећег пораза у групи Б откриле су колико је тешко момцима Драгана Марковића.

- Сви чланови репрезентације БиХ могу да буду поносни на издања у Катару. Намучили су све противнике, одиграли мушки и показали да су велики пријатељи ван терена. Враћали су се из тешких ситуација против Туниса, али на крају су нијансе превагнуле у корист искусније репрезентације. Рекао бих да су поразу допринеле и судије из Португалије које су на 24:22 искључиле два играча БиХ и помогле Тунису да се врати у меч - рекао је тренер Загреба.

Данашњи окршај БиХ и Хрватске (17 часова) биће значајан само уколико прије тога Иран направи велико изненађење и савлада Тунис (15 часова).

- Не верујем да се то може догодити, али је у спорту све могуће. Потајно сам се пре првенства надао да ће меч БиХ и Хрватске бити важан, јер би сигурно био квалитетан и пун набоја, али тешко да ће бити тако. Хрватска је одрадила посао, полако иде од лоших ка бољим партијама, али мислим да ће селектор Славко Голужа овај меч искористити да одмори кључне играче - рекао је Вујовић.

Утакмица против комшија бх. репрезентацији неће бити посљедња на првенству, с обзиром да ће учествовати у борби од 17. до 24. мјеста, уколико Иран не направи чудо.

- Треба одиграти максимално до краја и поносно се вратити кући. Они који буду желели да критикују Марковића и играче сигурно ће пронаћи материјал, али да сам на њиховом месту подржао бих ову репрезентацију за коју верујем да ће постати редован учесник великих такмичења - рекао је Вујовић.

У досадашњем току првенства виђено је неколико врло квалитетних утакмица, углавном између екипа које конкуришу за највиши пласман.

- Право тек следи, али и ово до сада је врло добро. Учешће Немачке и Исланда, који су добили позивнице послије одустајања Аустралије и Бахреина учинило је овај Мундијал можда и најквалитетнијим до сада. Што се тиче фаворита, мислим да ће без обзира на досадашње партије у завршницу проћи Шпанија, Хрватска, Француска и Данска, а шансу ће тражити одлични Швеђани, Немци, Исланђани и Руси - закључио је Вујовић.

Пасош

Домаћин Катар потрудио се да створи оптималне услове за све учеснике, али довођењем странаца створио и репрезентацију која може да игра са свима.

- То су им омогућила правила. Међутим, смета ми што су спортисти добили само спортске пасоше које предају приликом уласка у земљу и немају никаква права као домаћи држављани, рецимо право гласа и слично. Катарани имају новца, али новцем се не може купити оно што ми имамо, љубав према држави, грбу и застави - рекао је Вујовић.

 

Ферари

Посјећеност мечева прилично је лоша, осим када игра домаћа репрезентација, а и тада на трибинама има више "плаћеника" него правих навијача из Катара.

- То уопште није чудо. Радио сам у Емиратима и знам да првенствене утакмице гледају само случајни пролазници. Међутим, када се игра неки Куп у част шеика и слично, најсрећнији гледалац добија "ферари" или неко "бесно" ауто, па трибине буду испуњене до последњег места - рекао је Вујовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана