Веселин Вујовић: Још сам гладан победа и трофеја

Душан Репија
Веселин Вујовић: Још сам гладан победа и трофеја

Бањалука - Прослављени рукометни ас Веселин Вујовић у идућем периоду предводиће шампиона Хрватске Загреб, који се однедавно зове Прво плинарско друштво Загреб.

Некада најбољи рукометаш свијета рекао је за "Глас Српске" да се није много двоумио када је услиједио позив предсједника клуба Зорана Гопца.

- Нисам много размишљао. Сви знамо какав је Загреб клуб, какву има традицију, али и амбиције сваке године. Некада давно Гобац је покушао да ме доведе као играча, али тада су то пореметили неки ружни догађаји. Сада сам ту и верујем да ће сарадња бити успешна и дуга - рекао је Вујовић.

Велики изазов за Вујовића представља рад са младим играчима. У учеснику Лиге шампиона и SEHA Гаспром Јужни ток лиге има много таквих играча који би тек требало да покажу шта знају.

- Знам већину играча одраније, гледао сам их и знам колике су њихове могућности. Верујем да могу од њих извући максимум. Показао сам раније у каријери да знам да радим са младим играчима. Надам се да ћемо заједно уписати много победа, још сам гладан трофеја - нагласио је Вујовић.

Он је са екипом синоћ одрадио први тренинг, а већ сутра га чека премијера на клупи против шампиона Србије Војводине у оквиру четвртог кола SEHA Гаспром Јужни ток лиге.

- Војводина је најозбиљнији клуб у Србији. Напредују већ неколико година у континуитету и нико против њих не дође лако до бодова. Ипак, мислим да смо фаворити - рекао је Вујовић.

Прилику за први велики скалп искусни стручњак имаће у недјељу, када у Загреб долази велики Кил.

- Распоред нам не иде наруку, јер нико не жели да у Лиги шампиона на старту игра против Кила. Они су репрезентација света у малом и највећи фаворит за освајање овог такмичења. Међутим, верујем да имамо шансе, имамо велики потенцијал и надам се да уз помоћ навијача можемо до победе - рекао је Вујовић.

Са Вујовићем ће сарађивати двојица Бањалучана Златко Сарачевић, који ће и даље бити помоћни тренер, и спортски директор Божидар Јовић.

Катар

Приликом скорашњег боравка у Бањалуци на мечу репрезентација Републике Српске и Србије Веселин Вујовић је у разговору за "Глас Српске" истакао да ће у овој сезони предводити катарски клуб Катар фондејшн.

- Све сам договорио са челницима клуба, којем би ово била премијерна сезона. Међутим, запело је на релацији клуб - Рукометни савез Катара. Челници савеза нису хтјели да приме нову екипу у првенство, пошто би тада био непаран број екипа, па је та прича за сада остала по страни - рекао је Вујовић.

Червар

Док је сједио на клупи Вардара, Вујовић је водио велику борбу против Металурга и свог колеге на клупи овог тима Лине Червара.

- Радујем се нашем новом сусрету, који ће се десити прилично брзо, средином октобра. Док сам радио у Македонији, свака наша утакмица била је занимљива, а ривалство велико - рекао је Вујовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана