Веома тежак распоред Игокее до краја сезоне АБА лиге: Трновит пут до опстанка

Милан Зубовић
Веома тежак распоред Игокее до краја сезоне АБА лиге: Трновит пут до опстанка

ЛАКТАШИ - Тамни облаци надвили су се над Игокеом. Осми везани пораз уписан је у АБА лиги, аларми су одавно упаљени, а под знак питања дошао је и опстанак у елитном разреду регионалног такмичења.

Оно што може да колико-толико радује тренера Владимира Јовановића јесте чињеница да сами одлучују о својој судбини те да држе све у својим рукама, али им наруку не иде распоред до краја сезоне. Наиме, шест од девет утакмица играју у гостима и то код екипа које сјајно бране домаћи терен. Александровчане већ сутра очекује одгођени сусрет 14. кола против Морнара у Бару са којим дијеле исти скор побједа и пораза 5-12, тако да је побједа од велика важности за оба тима те може да буде прекретница за даље. Игокеу затим очекује најтеже могуће гостовање и то код Будућности у Подгорици гдје никада није славила током 11 мечева колико је играла.

- Морамо да радимо и тренирамо. Морамо веровати да ће доћи једна победа. Имамо четири везана гостовања, али морамо веровати. Са таквим ставом је неопходно да изађемо на терен. Игокеа је последњу победу остварила почетком децембра. Негативан низ утиче и неке ствари се не могу променити преко ноћи. Једна победа када дође, биће нам лакше. Шта је ту је. Не можемо и немамо право да кукамо. То што имамо је најбоље што имамо и није искључено да не буде још промена - рекао је тренер Јовановић након пораза у Београду од Звезде у 18. колу регионалног такмичења.

Млади српски стручњак још није уписао побједу као кормилар тима из Републике Српске откако је средином јануара замијенио Драгана Бајића који је поднио оставку из моралних разлога, односно лоших резултата. Екипу је водио против Борца у Чачку, Сплита на домаћем терену те Звезде.

На почетку сезоне нико није могао наслутити овакав расплет ситуације. Послије уводног пораза од Морнара везане су три побједе, након којих је стигао тијесан пораз од београдских “црвено-бијелих”, а онда и велика побједа против Будућности. У том тренутку екипа из Александровца је претендовала на четврто мјесто табеле као и на бараж топ 16 фазе Лиге шампиона. Када је 4. децембра остварена побједа против МЗТ-а 4. нико није ни помислио да наредна два мјесеца неће бити славља у табору Игокее. Истина, екипа је остала без центра Дешона Стивенса док је плејмејкер Кендрик Реј отишао прије неколико дана. У међувремену су стигли Ненад Неранџић, Драган Милосављевић и Огњен Станковић које очекује грчевита борба до краја.

Распоред Игокее

До краја такмичења Игокеи је остало да одигра још девет утакмица. Прво иде на ноге Морнару, затим наставља турнеју по Црној Гори гдје ће гостовати код Будућности идуће суботе. Потом је гост Цедевита Олимпије, а онда домаћин ФМП-у. Послије сусрета са “пантерима” иде у Скопље код МЗТ-а, па на Хрватско приморје у Задар. Претпосљедње коло доноси обрачун са Партизаном у Београду, а посљедње са Студентским центром у Лакташима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана