Велс наставио да пише историју у Француској

Б92
Велс наставио да пише историју у Француској

Фудбалери Велса наставили су да исписују историју пласманом у четвртфинале Европског првенства у Француској.

Велшани, који су дебитанти на првенствима ’Старог континента’, савладали су у осмини финала Сјеверну Ирску са 1:0 и тако продужили европски сан.

Генерација коју води Крис Колман изједначила је резултат оне из средине прошлог вијека коју је на Свјетском првенству 1958. у Шведској моћни Бразил зауставио у борби за полуфинале.

Стријелац јединог гола, уједно и трагичар меча, био је Гарет Меколи који је у 75. минуту затресао сопствену мрежу. Човјек који је Сјеверне Ирце довео до осмине финала голом против Украјине, желио је да пре Робсон-Кануа стигне до лопте коју је са лијевог бока упутио његов имењак Бејл, али је она завршила иза леђа голмана Мекгаверна.

Утакмица на ’Парку принчева’ у Паризу није обиловала квалитетним потезима и узбуђењима – Велшани су били бољи, Арону Рамзију оправдано је поништен погодак због офсајда у првом полувремену, а успаванку је ријешио већ описани детаљ.

’Змајеви’ се окрећу борби за полуфинале у којој их чека побједник меча Мађарска – Белгија, који је на програму у недјељу од 21 час.

У првом сусрету дана Пољска је савладала Швајцарску послије бољег извођења једанестераца, у дуелу који је обиљежио и Џердан Шаћири, најљепшим поготком у досадашњем току првенства.

Дан затвара дерби између Хрватске и Португала на терену Ланса – ’Болар Делелису’, а бољи из те утакмице играће у четвртфиналу са Пољацима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана