Велимир Стјепановић: Бурека и ћевапа нема у Дубаију

Душан Репија
Велимир Стјепановић: Бурека и ћевапа нема у Дубаију

Бањалука - Када сам у Дубаију и у пуном тренингу, имам строг режим исхране и не смијем ни да помислим на бурек и ћевапе које једем када дођем у Србију или Републику Српску.

Рекао је ово најбољи српски пливач Велимир Стјепановић, који ће у суботу и недјељу бити промотор и такмичар на осмом пливачком митингу "Бањалука опен 2015". Двоструки европски првак на 200 и 400 метара слободно и бронзани са Свјетског првенства на 400 слободно, рођен је у Абу Дабију 1993. године, али је поријеклом из села Ченгић код Бијељине.

- Стварно ми највише недостаје храна, а овдје могу мало да се опустим. Што се тиче осталог, живот је генерално исти, само је овдје љепше, свјеж је ваздух, идеално вријеме за шетњу, што у Дубаију није могуће, јер је температура често виша од 40 степени - рекао је Стјепановић.

Сјајни пливач први пут је у Бањалуци и има само ријечи хвале за домаћина и Градски олимпијски базен.

- Стварно је супер и прије него што сам дошао чуо сам много лијепих ријечи о базену, а сада када сам га испробао, у то сам се и увјерио. Рекао бих да је много бољи од оног на којем ја тренирам у Дубаију. Мислим да ће бити одличан митинг и да ћу испливати добра времена, с обзиром на то у којој сам фази припрема за Свјетско првенство у Казању које се одржава почетком августа - нагласио је Стјепановић.

Иако је свјетска смотра важна за Стјепановића, главни циљ остају Олимпијске игре у Рију 2016. године.

- Ако направим добар резултат, то ће бити бонус, ако не, настављам са још јачим тренинзима и припремама за Рио. Неће бити крај свијета ако не освојим медаљу. Све сам подредио идућој години - рекао је Стјепановић.

Легитимни насљедник Милорада Чавића духовито је одговорио шта му је највећи сан и жеља.

- Велика је част да ме пореде са Чавићем. Знамо да он има сребро са Олимпијских игара, али ја хоћу да буде мало бољи, само двије стотинке и да освојим злато. Увијек идем на злато, прије такмичења ме не занимају друга и трећа мјеста - закључио је самоувјерени момак.

 

Деда Велимир

Послије сваког Стјепановићевог успјеха у центру пажње медија је и његов најватренији навијач, деда Велимир, који живи у родном селу надомак Бијељине.

- Волио бих да чешће долазим, али ми обавезе не допуштају. Сада када прође Свјетско првенство од 2. до 9. августа, већ 15. августа морам да се вратим у Дубаи и да почнем да тренирам. Имаћу само пет дана за одмор, а за то вријеме морам да дођем у Србију, обавим олимпијски преглед, па ми остане само дан или два да одем у родно мјесто мојих родитеља - рекао је Стјепановић.

 

Одмор

Када је у јеку припрема као сада, Стјепановић нема времена ни за шта осим за тренинг.

- Током припрема имам времена само да спавам шест часова. Устајем у пет, одлазим на тренинг и тако сваки дан. Када ухватим мало слободног времена, буквално не радим ништа, једем шта хоћу и одмарам се колико ми је воља - рекао је Стјепановић.

 

Увијек за Србију

Иако је рођен и одрастао у УАЕ, никада није имао дилему за коју државу жели да наступа.

- Увијек сам хтио да пливам за Србију, нисам никада ни мислио да пливам за неког другог и то ће увијек да буде тако - рекао је Стјепановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана