Великани поново на окупу у Добоју

С. К.
Великани поново на окупу у Добоју

ДОБОЈ - Послије једногодишње паузе проузроковане пандемијом вируса корона Добој ће поново бити рукометни центар свијета. Наиме, како је предсједник Извршног одбора ТВ турнира шампиона “Добој 2021” Енес Суљкановић рекао седам екипа је већ потврдило учешће, а преговори са осмим учесником су у току.

Према његовим ријечима, 52. издање овог Турнира биће одиграно од 17. до 21. августа, поново на Стадиону спортских игара, популарном “Полигону”, а сви учесници и гости као и претходних година биће смјештени у Добоју.

- Шест екипа које ће бити наши гости прваци су својих земаља што Турниру даје додатни квалитет. Иако до 17. августа има још времена, све активности везане за припрему овог догађаја приводе се крају и сигуран сам да ће сама манифестација поново, као и много пута прије, достојно репрезентовати и промовисати рукомет, спорт, град Добој, Републику Српску, као и БиХ - истакао је Суљкановић.

Побједник посљедњег одржаног, 51. Турнира, био је француски Шартр који је у финалу након бољег извођења седмераца савладао македонски Еурофарм Работник са 26:25 (22:22). Међутим, још није познато хоће ли Шартр ове године бранити тај трофеј.

- Више детаља о екипама учесницама као и о самој организацији саопштићемо на конференцији за медије коју планирамо да одржимо током ове седмице, највјероватније у петак - поручио је Суљкановић, уз изражену наду да ће епидемиолошка ситуација бити повољна.

Скупштина града Добоја уједно је именовала и Организациони одбор Међународног рукометног ТВ турнира шампиона, на чијем ће челу бити предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана