Ватромет испратио Чепркала у Бразил

Данијел Радујковић
Ватромет испратио Чепркала у Бразил

Бањалука - Млади пливач "22. априла" из Бањалуке Михајло Чепркало (17) доживио је величанствен испраћај на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, а то су му припремили његови најближи, пријатељи из школе и клуба.

Чепркало није ни слутио шта се спрема на игралишту Основне школе "Петар Петровић Његош", а онда је угледао ватромет, бакљаду и транспарент "Један је Мико". То је изненадило младог пливача којем ће овај потез другара много значити у Бразилу гдје ће први пут учествовати на највећем спортском догађају на свијету.

- Ни секунде нисам помислио да ће се то десити, изненадили су ме. Било је феноменално, сестра Јована је све организовала, било је доста другова из Гимназије из разреда и другова са базена. Стварно су се потрудили и хвала им за то, много ће ми значити - истакао је Чепркало.

Након дуго година Бањалука има олимпијца на којег су поносни сви грађани. Чепркало то види и доста му значи што има велику подршку у свом граду.

- Доста ме је људи подржало из града и стварно ми је посебно драго због тога - додао је Чепркало.

Он је најмлађи члан делегације БиХ у Бразилу која броји 11 спортиста. Пут Рија креће у суботу у 11.30, а његова трка на 1.500 метара слободно на програму је 12. августа. Преостало вријеме искористиће да се додатно спреми.

- Покушаћу да темпирам форму за трку и надам се да ће све испасти добро. Треме још нема, а вјероватно ће бити када дођем тамо. Надам се да ће бити позитивна - закључио је Чепркало.

Да ће путовати у Рио, сазнао је 8. јула када је стигла потврда из Свјетске пливачке федерације да је добио предност у односу на Енсара Хајдера. Тако је испунио сан да иде на Олимпијске игре, а имао је испливане двије Б норме. Он је све вријеме био у пуном тренажном процесу и главни циљ у Бразилу му је да поправи своје најбоље вријеме у овој дисциплини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана