Ватерполисти Новог Београда освојили Куп Србије

Танјуг
Ватерполисти Новог Београда освојили Куп Србије

ШАБАЦ - Ватерполисти Новог Београда освојили су Куп Србије, пошто су у недјељу у Шапцу у финалу овог такмичења побиједили Црвену звезду резултатом 18:15 (7:4, 6:3, 4:4, 1:4).

Ватерполисти Новог Београда су по први пут у историји освојили Куп Србије.

Изабраници тренера Живка Гоцића су прву четвртину добили резултатом 7:4 и то прије свега захваљујући Ангелосу Влахопулосу, који је у првих осам минута постигао чак четири гола. Нови Београд је у прве двије четвртине играо и веома агресивно у одбрани, а после првог полувремена било је 13:7 за шампиона Србије.

Црвена звезда је средином треће четвртине смањила на 14:10, али су ватерполисти вицешампиона Европе заиграли ангажованије и стигли су до максималних седам голова предности (17:10). Нови Београд је у посљедњу четвртину ушао са вођством од 17:11.

Ватерполисти Црвене звезде су у посљедњем делу меча заиграли су на све или ништа. Звезда је на четири минута прије краја пришла на 17:14. Међутим, Нови Београд је успео да одбије налет "црвено-бијелих" и да на крају тријумфује са 18:15.

Најефикаснији у екипи Новог Београда био је Ангелос Влахопулос са шест голова. По три гола за Црвену звезду су постигли Драшко Гогов, Гаврил Суботић и Марко Радовић.

Побједнички пехар капитену Новобеограђана Филипу Филиповићу уручио је предсједник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић.

Нови Београд је прије два дана у полуфиналу побиједио Партизан 16:8, док је Црвена звезда била боља од Радничког 13:10.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана