Вандалски чин ватерполо клуба из Сарајева: Оставили медаље и поломили тушеве

Mилан Зубовић
Вандалски чин ватерполо клуба из Сарајева: Оставили медаље и поломили тушеве

БАЊАЛУКА - Освајање титуле шампиона БиХ у кадетској конкуренцији ватерполиста Бањалуке остао је у сједни неспортског потеза екипе Инвиктум која је заузела треће мјесто.

Турнир за првака БиХ одржан је на Градском олимпијском базену у Бањалуци, а сарајевска екипа која је освојила треће мјесто оставила је медаље у свлачионици из само њима знаних разлога. Уз то оштетили су тушеве па су из ВК Бањалука, која је била домаћин турнира најавили тужбу против клуба.

- Ово није нешто што смо очекивали и заиста је невјероватно да се тако понаша један клуб и његови играчи. То што су оставили медаље у свлачионици није спортски потез, али не улазим у то, мада је ломљење тушева срамотан вандалски чин који само хулигани могу починити. Затечени смо таквим понашањем једне кадетске екипе која треба да буде примјер и у Ватерполо савезу БиХ покренућемо поступак против њих и испоставићемо рачун за поломљене тушеве које ће морати да плате - рекао је тренер Бањалуке Слободан Граховац који је предсједник ВС БиХ.

Бањалука је заузела прво мјесто на шестом првенству БиХ за кадете (момци рођени 2003. и касније) због боље гол разлике у односу на сарајевске клубове Торпедо и Инвиктум са којима је имала исти број бодова (шест) док је посљедња била Младост из Сарајева без бодова. Резултати: Младост - Торпедо 6:11, Бањалука - Инвиктум 9:11, Инвиктум - Младост 7:5, Бањалука - Торпедо 12:7, Торпедо - Инвиктум 9:5, Бањалука - Младост 9:6. За најбољег играча проглашен је Огњен Праштало из побједничког тима.

 

Табела

1. Бањалука    3          2          0          1          30:24   6

2. Торпедо      3          2          0          1          24:23   6

3. Инвиктум  3          2          0          1          23:23   6

4. Младост     3          0          0          3          17:27   0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана