Ван Гал је лоша и бесрамна особа

Агенције
Ван Гал је лоша и бесрамна особа

Манчестер - Посљедња жртва незгодног карактера Луиса ван Гала је Мексиканац Хавијер Чичарито Ернандез, који је, према ријечима његовог земљака, легендарног Уга Санчеза, морао да напусти Манчестер јунајтед.

Ернандез је у финишу прелазног рока одлучио да му је боље потражити нову средину, па је појачао Бајер Леверкузен, што се никако није свидјело Санчезу. Некада одлични голгетер осудио је "ледени" поглед који је Холанђанин упутио свом помоћнику Рајану Гигсу, када је Чичарито промашио пенал у својој посљедњој утакмици за Јунајтед, против Брижа, у реванш утакмици плеј-офа за Лигу шампиона.

- Био сам и сам тренер и знам да један стручњак сигурно не смије да се тако понаша према играчу. Онакав поглед упућен Гигсу за мене је бесраман - рекао је Санчез.

Он је нагласио да и Чичарито, као и сви фудбалери свијета, има право на један лош дан.

- Ван Гал је човјек без срама. Надам се да ће у Енглеској ускоро увидјети да је он лоша особа, с обзиром на то како се понаша према играчима. Он мора прије свега да се понаша као професионалац. Играчи заслужују да се према њима опходи као према људским бићима и личностима - рекао је Санчез.

Ван Гал је погледом "убио" Чичарита када је промашио пенал у реванш мечу за пласман у групну фазу Лиге шампиона против Брижа, који је Јунајтед добио убједљиво са 4:0. Однос Мексиканца и Холанђанина одраније није на високом нивоу, пошто је Ван Гал чим је сјео на клупу "ђавола" одлучио да га пошаље на позајмицу у Реал Мадрид. Због сличних проблема "Олд Трафорд" је напустио Анхел ди Марија, голман Виктор Валдез је одавно "на леду", а питање је каква ће судбина бити Давида де Хее, којем је пропао трансфер у Реал Мадрид у посљедњим секундама прелазног рока. Нешто очигледно није у реду у свлачионици "ђавола", а ни резултати на почетку сезоне нису баш обећавајући, посебно послије пораза од Свонсија прошлог викенда.

 

Представљен Марсијал

Најскупља аквизиција Луиса ван Гала у овом прелазном року Ентони Марсијал, за којег је менаџер "ђавола" Монаку кеширао 50 милиона, уз још додатних 30 у зависности од тога како се снађе, представљен је на "Олд Трафорду". Многи су се нашли у чуду што је Холанђанин издвојио оволико новца за још недоказаног фудбалера, али он очигледно не мари за мишљење других када је у питању посао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана