Уручена признања најбољима у фудбалу у 2020. години

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ- Предсједник Фудбалског савеза општине Шамац Симо Варадиновић изјавио је Срни да је на овом подручју за најбољи фудбалски клуб у категорији сениори проглашен ФК "Црквина".

Он је напоменуо да је ове године, осим стандардних признања, додијељено и постхуно признање Зорану Зорановићу - дугогодишњем фудбалеру, који је након завршетка фудбалске каријере оставио дубоки траг и као тренер у многим фудбалским клубовима широм општине Шамац.

Најбољи фудбалски клуб у категорији младих у 2020. години били су пионири ФК "Борац" из Шамца, у категорији фер-плеј клуб ФК "Црвена звијезда" из Гајева, најбољи фудбалер у категорији сениора је Недељко Шарић из ФК "Црвена звијезда" из Обудовца.

За најпереспективнијег фудбалера млађе селекције проглашен је Бојан Пупчевић из ФК "Борца", најбољи фудбалски радник је Војо Сајловић из ФК "Пелагићево" из Пелагићева, а најбољи фудбалски судија Стојан Благојевић.

Титулу најбољи женски фудбалски клуб у категорији сениорке је Женски фудбалски клуб "Борац" из Шамца, а најбоља фудбалерка тог колектива Хелена Бумбуловић.

Варадиновић је нагласио да су ова признања додијељена 18. пут, а трошкове је сносила општина Шамац.

Он је рекао да је Извршни одбор овог савеза због пандемије вируса корона, сходно препорукама Републичког штаба, морао да модификује саму церемонију проглашења најбољих, те су манифестацију свели на минимум, само уз присуство чланова Извршног одбора Фудбалског савеза општине Шамац и нагарађених.

"Специфичност овогодишње додјеле признања обиљежила је пандемија ковида 19, а Извршни одбор био је принуђен и на неке копромисе приликом проглашења најбољих по категоријама, с обзиром на да прољећи дио фудбалске полусезоне није ни одигран, а није било ни такмичења у општинском купу. Прогласили смо најбоље на основу приједлога клубова по категоријама. Новитет ове године је да смо и у женском фудбалу прогласили најуспјешнији фудбалски колектив у женској категорији, као и најперспектвнију фудбалерку", рекао је Варадиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана