Умичевић угостио златне олимпијце

Д. Д.
Умичевић угостио златне олимпијце

БАЊАЛУКА - Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић приредио је пријем за рукометне ведете који су 1972. године на Олимпијским играма у Минхену освојили златну медаљу за репрезентацију некадашње велике Југославије.

На пријему су били прослављени рукометаши др Небојша Поповић, Хрвоје Хорват, Милорад Каралић, Абас Арсланагић, Милан Лазаревић и Зоран Тута Живковић.

- Почаствован сам што сте посјетили Рукометни савез Републике Српске и да имам прилику да Вас упознам са стањем у овом популарном спорту на овим просторима. У склопу нашег савеза имамо Прву лигу у мушкој и женској конкуренцији, као и клубове који се такмиче у друголигашком рангу. Морам истаћи да велику пажњу посвјећујем младима којима организујемо такмичења у којима наступа 109 екипа на чему смо посебно поносни - између осталог је рекао Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

Златни олимпијац др Небојша Поповић који је са Борцем 1976. године постао шампион Европе захвалио се Маринку Умичевићу на указаном гостопримству.

 - Велико Вам хвала што сте нас позвали да будемо гости Рукометног савеза Републике Српске. Морам да нагласим да сам импресиониран чињеницом што толику пажњу посвјећујете младима, јер то је једини исправан пут и драго ми је да видим да са великим ентузијазмом радите за добробит рукомета - нагласио је др Небојша Поповић.

Хрвоје Хорват, Милан Лазаревић и Зоран Тута Живковић такође су били одушевљени пријемом од стране Маринка Умичевића којем су се најискреније захвалили.

– Провели смо прелијепе тренутке у граду на Врбасу гдје смо били гости и предсједника Републике Српске Милорада Додика, градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића. Сјајно смо дочекани и код наших пријатеља у РК Борац и сада код Вас у Рукометном савезу Републике Српске и хвала свима на овако сјајном дочеку – изјавио је Хрвоје Хорват, некадашња ведата Партизана из Бјеловара.

Ријечи хвале упутили су и легенде Борца, Бањалуке и Југославије, Абас Арсланагић као и Милорад Каралић који је нагласио да тренутно постоји проблем са стручним кадром.

Каралић је још напоменуо да је из његове генерације велики број играча послије имао успјешну тренерску каријеру.

Маринко Умичевић је овом приликом уручио пригодне поклоне златним рукометним олимпијцима.

Овом додајмо како су заједнички обишли новизграђени спортски терен код Соколског дома и Рукометног савеза Републике Српске чији је иницијатор за изградњу био управо Маринко Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана