Убједљив тријумф Борца против новоградске Слободе

Д.П.
Убједљив тријумф Борца против новоградске Слободе

Фудбалери Борца у првој контролној утакмици у склопу припрема за наставак сезоне савладали су прволигаша Слободу из Новог Града са више него убједљивих 7:0.

На утакмици која је одиграна на помоћном терену Градског стадиона изабраници Винка Мариновића повели су у 20. минуту, када је мрежу екипе са стадиона "Млакве" затресао појачање Бањалучана Јаков Благаић.

Само шест минута касније било је 2:0. Борац је градио контранапад по десној страни, Енвер Кулашин је шутирао, Стефан Тодоровић одбранио његов ударац, али лопта је погодила играча Новограђана Семира Тиру и завршила у мрежи. Већ у 32. минуту било је 3:0. Јово Лукић је добио лопту у шеснаестерцу послије акције по десној страни, потом се ослободио чувара и послао лопту кроз ноге "јединице" Слободе. У наставку сусрета још четири поготка "црвено-плавих".

Прво је у 54. минуту Јури да Силва затресао властиту мрежу за 0:4, а онда је у 61. минуту Момчило Мркаић погодио за 5:0. До краја сусрета услиједила су још два поготка бењамина Татара за коначних 7:0, а ови погоци постигнути су у 67. и 82. минуту.

- Прва утакмица је иза нас и оно тшо је најважније добро смо ушлио у њу. Били смо и веома ефикасни, а оно што је најважније да се нико није повриједио рекао је првотимац Борца Александар Војновић.

Бањалучани већ у петак рано ујутро путују за Анталију, гдје ће боравити 14 дана и за то вријеме одиграти четири утакмице, а први ривал ће већ у недјељу, 29. јануара Динамо из Москве. - Очекују нас ред, рад и дисциплина, али смо спремни да пружимо максимум, а све са циљем да наставак сезоне дочекамо што спремније - додао је Војновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана