Убједљив пораз Звезде у Атини, крај надању плеј-офа

B92
Убједљив пораз Звезде у Атини, крај надању плеј-офа

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Панатинаикоса са 91:71, у 27. колу Евролиге.

Изабраници Душана Алимпијевића овим неуспјехом изгубили су шансе за плеј-оф Евролиге, пошто имају два пораза више од Макабија, односно три од Басконије.

Звезди би било потребно да Басконија и Макаби изгубе сва три меча до краја, али то је немогуће пошто се двије екипе састају у 29. колу Евролиге.

Ово је био 16. пораз Црвене звезде, док је ПАО остварио исто толико тријумфа.

Најефикаснији у побједничком саставу био је Крис Синглтон са 21 поеном, док је невјероватан меч одиграо Ник Калатис - 17 поена, 10 асистенција, шест украдених, пет скокова.

Код гостију Дејан Давидовац постигао је 17 поена, уз пет скокова, док је Ален Омић остварио учинак од 15 поена и седам скокова.

Актуелни шампион Србије и региона лоше је ушао у дуел и послије само шест минута игре гигант из Атине имао је +15, 19:4.

Звезда је успјела да се врати до краја дионице, а потом и да дође на само четири поена заостатка, али је ПАО завршио први двадесетоминутни период са резултатом 47:38.

Трећа дионица биће одлучујућа за даљи ток утакмице, пошто је ПАО у овом дијелу игре скроз отклонио било какво питање побједника. Екипа Ћавија Пасквала добила је 30:18 трећу четвртину.

У посљедњих десет минута покушала је Звезда да се врати, али је заостатак био превјелик.

Црвено-бијеле за два дана очекује дуел са Фенербахчеом у 28. колу Евролиге. Са друге стране ПАО очекује утакмица са Макабијем у Тел Авиву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана