У ЖРК Врбас се не мире са избацивањем

Душан Репија
У ЖРК Врбас се не мире са избацивањем

Бањалука - Прије непуне три године Бањалука се дичила шампионском титулом првака БиХ у рукометној Премијер лиги за жене, а сада је овај спорт на ивици амбиса у граду на Врбасу.

Шестоструки узастопни шампион, од 2007. до 2012. године, Борац тренутно је на посљедњем мјесту табеле и до краја првенства грчевито ће се борити за опстанак. Иако има осам бодова више и налази се у средини табеле, у већим проблемима је Врбас, који је на корак од избацивања из лиге. Ова екипа није одиграла посљедњи меч јесењег дијела такмичења против Груда, а због проблема са регистрацијом играчица, није имала довољно играчица за наступ у првом прољећном колу против Горажда. С тога је близу елиминације из Премијер лиге.

- Не прихватамо кривицу за меч против Груда, пошто смо на вријеме обавијестили противника, али и људе у савезу о промјени термина. Иако је комесар такмичења донио одлуку да се утакмица региструје службеним резултатом 10:0 у корист госта, жалићемо се на ову пресуду и тражити да меч буде поново одигран. Што се тиче утакмице против Горажда, прихватамо кривицу јер нисмо на вријеме регистровали играчице, а због проблема с повредама нисмо имали довољан број рукометашица како би почели меч - рекли су у Врбасу.

Мада није јасно како ће они сада да уложе жалбу послије скоро три мјесеца од планираног термина одигравања утакмице и након што су истекли сви рокови за жалбе. Чинило се на почетку сезоне да ће Врбас бити право освјежење. Управа је ангажовала провјерена имена, дјевојке које су учествовале у готово свим успјесима Борца, а са клупе их је предводио најтрофејнији тренер у женском рукомету у БиХ Раде Унчанин, који је у међувремену напустио клуб. Пола године касније судбина Врбаса је неизвјесна.

- Ситуација је таква каква јесте, тренутно немамо новца, али имамо обећања неколико спонзора да ћемо добити средства до краја марта којим би могли да наставимо такмичење. Тражићемо путем РС РС од РС БиХ одгађање утакмица до краја марта, када ћемо имати новац да наставимо такмичење - рекли су у Врбасу.

Правила јасна

Комесар Премијер лиге за рукометашице Зденко Алпеза поновио је став који је рекао и дан раније.

- Још нисам добио све забиљешке службених лица која су делегирана за меч против Горажда и не желим да прејудицирам, али су правила у оваквим ситуацијама јасна. Клуб који не одигра два меча избацује се из лиге и добија трогодишњу забрану такмичења у овом рангу - рекао је Алпеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана