У Раднику задовољни на европској премијери: Реми није лош, остаје жал за побједом

Игор Станишић
У Раднику задовољни на европској премијери: Реми није лош, остаје жал за побједом

Бијељина - Фудбалери Радника нису се уплашили дебитантског наступа у европским такмичењима већ су пружили одличну партију у првом колу квалификација за Лигу Европе против тима Берое и одиграли 0:0 на гостовању у Бугарској, чиме су оставили добре шансе да у реваншу изборе пласман у другу рунду.

Бијељинци су од самог почетка ушли одлучни да дају максимум, не препуштајући фаворизованом домаћину ни педаљ терена без борбе. Неколико пута су озбиљно запријетили голу домаћих, али нису успјели да дођу до поготка који би им злата вриједио. Ипак, могу бити задовољни овим резултатом, јер даје реалне шансе да у реваншу, који ће бити одигран у четвртак на Градском стадиону у Бањалуци, обезбиједе пролаз даље и инкасирају 210.000 евра, колико даје УЕФА.

- Имали смо проблема у средини терена, јер кроз мијењање позиција противника нисмо успијевали на вријеме да затворимо простор. Берое је показао да је квалитетна екипа. Већ у петом минуту имали смо феноменалну шансу коју смо морали реализовати, међутим, мој нападач је ту заказао. При крају утакмице смо имали још једну идеалну прилику која је морала бити искоришћена и сада можемо жалити што нисмо на крају побиједили. Овај резултат је за обје екипе активан, а ми нећемо имати предност домаћег терена јер играмо 250 километара од нашег града - истакао је након утакмице тренер Радника Славко Петровић.

Најбоље прилике за Бијељинце пропустио је нападач Марко Обрадовић који није успио да се части поготком за 25. рођендан.

- Жао ми је што нисам успио постићи погодак, барем један из двије изгледне прилике. Екипа је дала свој максимум као што смо и обећали, а на крају резултат није изостао. Резултат 0:0 је активан и срећни смо због онога што смо остварили. Не треба потцијенити противника, али имамо велику шансу да се пласирамо даље - истакао је Обрадовић.

Поносан на свој тим био је и предсједник клуба Младен Крстајић, који је доласком на чело клуба препородио Радник.

- Задовољан сам што се тиче саме утакмице и односа играча. Очекивао сам тврду утакмицу, била је доста изједначена, а пропуштене шансе Обрадовића су саставни део игре. Поносан сам на играче јер су на терену били као један. То их је и красило последњих годину, колико сам у Раднику. Биће доста тешко у реваншу, али надам се да ће доћи наши грађани из Бијељине да нас подрже - казао је Крстајић.

Његову екипу ускоро би требало да појача искусни дефанзивац Делимир Бајић који је у Раднику започео каријеру. Наводно, преговори су у завршној фази, а Бајић је наступао још за Младост (ВО), Сахам (Оман), Рад (Србија), Слобода (Србија), Насаји (Иран), Олимпијакос (Кипар), Жељезничар и Вележ.

Амбасадор уз Бијељинце

Утакмици у Старој Загори присуствовао је амбасадор БиХ у Бугарској Радомир Богдановић.

- Радник је први пут изашао на европску сцену и треба да дамо пуну подршку тој младости да се што боље презентују у иностранству - рекао је Богдановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана