У Приједору задовољни одрађеним припремама: Што прије до опстанка

Синиша Котараш
У Приједору задовољни одрађеним припремама: Што прије до опстанка

ПРИЈЕДОР - За нас је најважније то што смо успјели да сачувамо играчки кадар, али и да су неки млађи играчи сазрели и сигуран сам да ћемо имати квалитетнију и уигранију екипу у односу на јесењи дио првенства, рекао је у разговору за “Глас Српске” тренер Рудар Приједора Марко Тешић.

Приједорчани су тријумфом над Слободом из Новог Града од 3:0 завршили припреме за наставак сезоне и до недјељне утакмице са Зрињским предстоје им нешто лакши, опуштајући тренинзи. Стратег Рудара задовољан је урађеним, те другу полусезону у којој их очекује грчевита борба за опстанак чека са доста оптимизма.

- Задовољан сам одрађеним, поготово чињеницом да смо имали срећу па се нико од играча није повриједио. Уз то, и неки од млађих играча, Данило Мармат, Андреј Боснић и Томислав Кнежевић, су ухватили праву форму и од њих очекујем да равноправно конкуришу за први тим. Наравно, под условом да остану на нивоу на којем су били током припрема. С њима, као и уз Николу Лакића и Нермина Хоџића, имаћемо квалитетнију и уигранију екипу у односу на јесењи дио првенства - убијеђен је Тешић.

Приједорчани су током припрема остварили добре резултате, што екипи улива додатно самопоуздање.

- Припреме су показале да смо на добром путу. Не само резултатски, иако је увијек лијепо кад се побиједи, већ и да смо оно што смо радили на тренинзима успјели да пренесемо и на терен. Лијепо је изгледало, али су то ипак контролне утакмице гдје је мањи притисак и тек ћемо видјети наше право стање када почне борба за бодове - поручио је Тешић.

Рудар је тренутно девети са 16 бодова, колико имају Посушје и Леотар, четири више од посљедњепласираног Радника. У прва два прољећна кола Приједорчани су домаћини Зрињском, те Леотару, а онда им слиједи гостовање код Радника.

- Настојаћемо да, на крилима добрих припрема, што прије направимо бодовну разлику у односу на ривале за опстанак. Није реално да “гањамо” Вележ и Слободу који су изнад нас, али није ни немогуће јер су се и веће разлике достизале. Међутим, то нам није ни циљ ни нека посебна брига. Желимо да што прије обезбиједимо опстанак како бисмо финиш првенства одиграли растерећени. С друге стране, и наши противници су одрадили квалитетне припреме, сви су се појачали и сви имају своју рачуницу како да остану у лиги. Четири су кандидата, само два остају и биће то велика борба до краја из које ћемо ми, надам се, изаћи као побједници - закључио је Тешић.

Шест побједа

Током припрема за наставак Премијер лиге фудбалери Рудар Приједора одиграли су осам контролних утакмица у којима су забиљежили шест побједа.

На припремама у Медулину савладани су Копар (2:0), Карловац (1:0), Слобода из Тузле (1:0), те Радник (1:0), док су у мечевима са Олимпијом (0:2) и Домжалама (0:7) уписани порази. Потом је у Добоју савладана Слога са 1:0, док је у “генералки” надиграна Слобода из Новог Града са 3:0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана