У Партизану никад горе

Агенције
У Партизану никад горе

Београд - Доласком Марка Николића игре и резултати Партизана су се знатно поправили, али атмосфера унутар клуба и око њега никад није била гора.

Партизан је ухватио форму, нанизао шест побједа, али су се изнад Хумске 1 надвили тмурни облаци. Радна група која управља клубом заказала је у понедјељак нову сједницу Скупштине, на којој ће, по трећи пут, бити биран предсједник. Кандидат владајуће струје је Милорад Вучелић и јасно је да је он обезбиједио подршку већине делегата па је зато изабран овај датум. Занимљиво је да је Скупштина заказана само два дана прије одлуке Суда о томе да ли је било нерегуларности приликом бирања нових чланова Скупштине. На прошлој сједници у септембру делегати наклоњени Вучелићевом противкандидату Ненаду Бјековићу нису се појавили па није постојао кворум, а овај пут Вучелићева страна сигурно неће поновити исту грешку. Трећа епизода трагикомичног серијала избора предсједника Партизана долази само неколико дана послије скандала са мајицама и све то је натјерало Бјековића да се обрати предсједнику Фудбалског савеза Србије Славиши Кокези, питајући га да ли подржава нелегалну сједницу која је заказана мимо договора двије струје и којом се крши Статут.

- Не знам ни сам шта се то дешава у Партизану. Постаје неозбиљно. Бахато, дрско, мењају се чланови Скупштине. Ваљда су сада коначно променили довољно људи и сакупили 33 члана који ће гласати. Они се боре за себе, не за Партизан и то што раде је безобразлук. Зато сам и послао писмо Кокези са питањем да ли подржава ово што се тренутно ради у Партизану? Вучелића знам 30 година и њега фудбал никад није занимао - рекао је Бјековић.

С друге стране Вучелић тврди да није дошло до кршења Статута и да очекује долазак већине делегата у понедјељак.

- Нема хаоса у Партизану. Клуб нормално функционише, да није тако не би побеђивали. И ово што причају за Суд, као да знају каква ће одлука бити донесена. Све смо извршили по прописима и очекујем победу - рекао је Вучелић.

Партизан је без предсједника од децембра прошле године, односно од када је Зоран Поповић поднио оставку. Скупштина броји 65 делегата, а за кворум је потребно да се појаве 33, а затим је проста већина од 17 гласова довољна за побједу једног кандидата.

Запослени дигли глас

Запослени у Спортском центру "Партизан - Телеоптик" подигли су глас против привремене управе због заосталих зарада и осталих обавеза које је клуб дужан да испуни према њима. Радници траже план динамике зарада, као и податке и изводе о висини примања, који се према изводима из банке разликују из мјесеца у мјесец.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана