У осмини финала Купа Српске трећелигаш домаћин Борцу из Бањалуке: Празник у Локању

Д. Гајић, И. Станишић
У осмини финала Купа Српске трећелигаш домаћин Борцу из Бањалуке: Празник у Локању

Зворник - Мјесна заједница Локањ у Зворнику данас ће бити на ногама, јер ће у осмини финала Купа Српске њихови љубимци угостити најтрофејнији клуб РС бањалучки Борац.

У табору трећелигаша Српске који је већ направио историјски резултат избацивши Гласинац 2011, сматрају да је велика част играти против лидера прволигашком каравана, за којег сматрају да је велики фаворит.

- Ово је највећи успјех од оснивања клуба 1998. године. Немамо илузија да се успјешно можемо супротставити великом противнику, али је спортски се надати. Учинићемо све да се, ако буде такав резултат, достојно опростимо од даљег учешћа у Купу Републике Српске - рекао је предсједник Локања Радислав Јанковић.

Шеф стручног штаба Борца Владо Јагодић у овом сусрету неће моћи да рачуна практично на пола екипе.

- Од раније су повријеђени Дарко Малетић, Борис Гаврић, Борис Распудић и Александар Кондић, а у овом сусрету поштедјећемо Асмира Авдукића, Арманда Манцеа, Ивана Делића и Владана Даниловић. Но и без њих сматрам да смо, уз сво уважавање ривала, велики фаворити. Ипак, до циља можемо стићи само уз максималан ангажман - нагласио је Јагодић.

Он је истакао да од евентуалног доласка Данијела Мајкића на Градски стадион нема ништа.

- Са њим смо преговарали још прије мјесец дана и да је тада дошао била би друга прича. Он је тада имао другачије планове. Нама су потребни играчи који ће се уговорно везати за дужи период, а Мајкић то не жели - додао је Јагодић.

Актуелни бранилац Купа Радник гостоваће у Градишци, гдје ће се састати са Козаром.

- Сви смо свјесни да неће бити, јер играчи Козаре имају велики мотив да се против нас докажу и покушају да нас изненаде. Међутим, наш циљ је да одбранимо трофеј и вјерујем да ћемо успјети да елиминишемо Градишчане - рекао је првотимац Радника Жељко Крсмановић.

Парови

У осмини финала Купа Републике Српске данас од 15.30 часова састају се: Младост (ВО) - Славија, Власеница - Сутјеска, Козара - Радник  Крупа - Рудар Приједор, Локањ - Борац (БЛ), Љубић - Слобода (МГ), Борац (КД) - Леотар, Славен - Вележ (Н). У овој фази такмичења игра се само једна утакмица, а у случају неријешено резултата послије 90 минута одмах се изводе једанаестерци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана