У Њемачкој као у бајци

Т. Папић-Џакула
У Њемачкој као у бајци

БAЊA ЛУКA - Бивша рукометашица Борца и Леверкузена већ непуне двије године брани боје њемачког тима ХСГ Aјсбелхаузен Еверсбаха из градића Есенбург недалеко од Франкфурта.

- Играмо у Обер лиги и минулу сезону смо окончали на шестом мјесту у конкуренцији 12 клубова. За наредну такмичарску годину клуб има веће амбиције, пласман у виши ранг такмичења. Реално гледајући мислим да имамо шансе да се домогнемо првог мјеста - рекла је Тамара Матић.

Са Матићевом у клубу заједно игра и бивши чувар мреже бањолучког Борца, Aнита Косић.

- Aнита ће и ове године остати у ХСГ. Иако се бавила мишљу да напусти Њемачку остаће, јер су јој понудили могућност студирања. Велика је ствар када у туђини имате неког свог. Тада је све лакше - наглашава Матићева.

О животу у Њемачкој Тамара Матић има само ријечи хвале.

- Не пада ми напамет да, бар у догледно вријеме, напустим ни клуб ни град. Услови које имам су фантастични. Са ХСГ Aјсбелхаузен Еверсбаха немам никакав уговор, јер их у Њемачкој имају само играчи у Бундеслиги, али зато имам са агенцијом за спортски маркетинг коју је клуб оформио за играчице које дођу са стране. Сваке године обнављамо уговор и заиста сам презадовољна - истакла је млада Бањолучанка, која годишњи одмор проводи у родном граду.

Тамара Матић Бању Луку и Борац је напустила септембра 2006. године.

- Преселила сам се у Њемачку са намјером да тамо живим, а не да играм рукомет. Но, послије разговора са Небојшом Голићем, који ме је спојио са одговорним људима овог клуба, промијенила сам мишљење. И нисам се покајала.

Колико јој обавезе то дозвољавају десни бек прати збивања у рукомету БиХ.

- Прије свега честитала бих бившим саиграчицама на освојеној дуплој круни. Велики је то успјех, иако се зна да је квалитет Премијер лиге БиХ лошији него прије двије,три године. Но, то не умањује значај освајања великих трофеја. Стално сам у контакту са играчицама тако да сам у потпуности упозната са свим дешавањима. Дјевојкама желим много среће на међународној сцени, да направе корак више него прошле године - истакла је Тамара Матић.

Борац

На спомен Борца код Тамаре Матић се испреплићу различита осјећања.

- Прво бих нагласила да мислим да се у клубу много више цијене играчице "са стране" него домаће, што није у реду. Из Борца сам, што се тиче играчке каријере, понијела најљепше успомене, али челни људи клуба су ме много повриједили - нагласила је Матићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана