У недјељу на програму 162. “вјечити дерби”: Титула или назнака неизвјесности

Агенције
У недјељу на програму 162. “вјечити дерби”: Титула или назнака неизвјесности

БЕОГРАД - Звезда за титулу, Партизан за част и какву-такву неизвјесност у првенству. То је најкраћа најава 162. окршаја “вјечитих” ривала (недјеља, 18 часова) који “црвено-бијели” дочекују са 11 бодова вишка, али и горчином претходних дербија у којима су “црно-бијели” имали бољи учинак иако су били инфериорнији по квалитет и на табели.

Међутим, одласком Владана Милојевића са клупе актуелног шампиона Србије завршена је једна епоха, а нова почиње са Дејаном Станковићем и његовим некадашњим саиграчем у репрезентацији Савом Милошевићем који се радовао послије два посљедња дербија. Гледајући са те стране Милошевић сигурно има више искуства и тврђи сан у ноћима пред дерби, али и Станковић елан и мотивацију да покаже да је тренер за велика дјела. Храброст је већ показао јер од почетка мандата гура тројицу младића из Звездине школе, па треба очекивати да они и у недјељу буду у стартној постави. Највише недоумица имаће у врху напада јер је први избор Ричмонд Боаћи ровит, док је Томане почео да тренира пуним интензитетом, а спреман је Милан Павков. Уз десну аут линију сигурно ће бити Марко Гобељић који се нерадо сјећа претходних дербија.

- Много лоше ми је због тога. Време је да покажемо да смо бољи. Надам се да ћемо бити прави и да ћемо ући са енергијом и жељом како би требало да се добије Партизан. Можда је допринео и притисак који је створила Лига шампиона, као да морамо да победимо Партизан 4:0, то је стварно нереално. Посебно што имају добар тим, а дерби увек одлучи гол или два разлике. Морамо да поправимо енергију и страст, онда мислим да неће бити проблема - рекао је Гобељић.

Милошевић нема дилема када је у питању састав, на терен ће провјерене снаге укључујући Лазара Марковића који ће на лијевој страни замијенити Зорана Тошића.

- За дерби никада није потребна додатна мотивација, посебно ако сте дете Партизана и за дерби живите од малих ногу. Ипак, нико не може да прогнозира тачан резултат и када се дешава да фаворити не побеђују или они који нису одиграли добро уз мало среће забележе позитиван резултат. Ми гледамо своје двориште и спремамо се темељно - рекао је Марковић.

Парови 24. кола Суперлиге, недјеља: Вождовац - Војводина (14). Од 16: ТСЦ - Напредак, Јавор - Напредак, Младост - Спартак, Пролетер - Мачва, Раднички - Инђија, Радник - Рад. Од 18: Црвена звезда - Партизан. 

Дебитант на центру

Судијска комисија Фудбалског савеза Србије одлучила је да дерби суди дебитант Лазар Лукић иако је највећи фаворит био признати интернационалац Срђан Јовановић. Лукић је дуго присутан у Суперлиги, а ове сезоне дијелио је правду на 13 утакмица.  Асистираће му најбоље помоћне судије Србије Милован Ристић и Далибор Ђурђевић, а улога четвртог арбитра намијењена је Милошу Ђорђићу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана