У Добоју отворено размишљају о Премијер лиги: На прољеће јуриш на највиши ранг

Синиша Котараш
У Добоју отворено размишљају о Премијер лиги: На прољеће јуриш на највиши ранг

ДОБОЈ - Нисмо били задовољни физичком спремом играча у првом дијелу сезоне и одлучили смо да екипа остане на окупу све до краја децембра, поручио је шеф стручног штаба добојске Слоге Зоран Ћургуз.

Добојлије су јесењи дио Прве лиге Републике Српске завршиле на другом мјесту, са само два бода мање од екипе Крупе, чиме је испуњен основни циљ, али је и више него очигледно како ће Слога на прољеће јуришати на прво мјесто и пласман у Премијер лигу.

- На крају јесењег дијела првенства смо урадили сва неопходна тестирања и добили смо јасну слику о тренутним способностима свих фудбалера. Резултати нису били према очекивању и зато смо још увијек на окупу. Од Нове године сви ће на одмор, али уз план индивидуалног рада, а окупљање је предвиђено за 15. јануар - истакао је Ћургуз.

Од старта овогодишње сезоне за Слогу се сматрало да је један од највећих фаворита за шампионску титулу, али стратег Добојлија објашњава да то баш и није тако.

- Наше амбиције су биле да полусезону завршимо на једном од три прва мјеста, у чему смо и успјели. Знајући комплетну ситуацију у којој се Слога тренутно налази, као и могућности града Добоја, мислим да би за нас било најбоље да се за виши ранг боримо у сезони 2022/23, али када смо већ овако близу првом мјесту, била би заиста штета да не покушамо да то урадимо већ сада - појаснио је Ћургуз.

Екипа Слоге остварила је у 15 утакмица 11 побједа и један реми, уз само три пораза, са убједљиво најбољом одбраном која је капитулирала свега шест пута. Оно што у Добоју желе да унаприједе ове зиме, јесте нападачки дио тима.

- Објективно, и поред добрих резултата, нама је тренутно неопходна брзина у офанзивном дијелу. Планирамо да ангажујемо четири квалитетна појачања, од чега су два нападача, те по један везиста и дефанзивац. Реално, имали смо јесенас добар тим, али да бисмо остали у врху табеле ипак су нам потребна одређена појачања. Већ смо обавили разговоре са фудбалерима који нас интересују и близу смо коначног договора. Међутим, не желимо да нам се деси нешто непредвиђено па ћемо све објелоданити на почетку припрема за други дио сезоне. Што се тиче одлазака, једино нас је напустио млади нападач Лука Међугорац. Он је у првом дијелу одиграо само 100 минута, па је одлучио да прилику потражи у некој другој средини. Нико други није изразио жељу да оде из клуба, сви играчи су под уговором, а уколико одлучимо да некога и пустимо, биће то искључиво играчи који су имали мању минутажу - истакао је Ћургуз.

Што се тиче припрема у Добоју нису жељели ништа да препусте случају па су већ сада договорили четири контролне утакмице, а ривали ће им бити Звијезда из Градачца, Градина, Љубић, те тузланска Слобода и остало је још само да дефинишу противника за генералку.

Модернизација стадиона

Челници Слоге раде све што је у њиховој моћи да упоредо са формирањем квалитетног тима, створе и оптималне услове за рад екипе.

- На стадиону “Луке” је направљена теретана, а планирамо и да уз постојећу трибину, на око 200 квадратних метара, изградимо нову клупску зграду. Тиме би пришли на корак ближе обезбјеђењу свих потребних услова за играње Премијер лиге. Жеља нам је да на крају комплетирамо свиме што је потребно за један клуб који жели да буде примјер осталима у граду и регији - потврдио је Зоран Ћургуз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана