У добојској Слоги имају један циљ у наставку сезоне: Само опстанак у мислима

 Дарко Пашагић
У добојској Слоги имају један циљ у наставку сезоне: Само опстанак у мислима

  ДОБОЈ - Пласман на девето мјесто послије првог дијела Премијер лиге у дебитантској сезони по ријечима шефа стручног штаба Слоге Зорана Ћургуза испунио је очекивања, мада остаје жал што у неким утакмицама није урађено више.

отвориле првенствену трку, али у финишу јесени услиједила је криза резултата, која их је “послала” у доњи дио табеле па пред наставак имају само један циљ.

- Када се све сабере и одузме, морамо бити задовољни, јер смо имали јако кратко вријеме за припреме и селекцију играча. Првих десетак кола одиграли смо изнад очекивања, али је онда услиједио по мом мишљењу нормалан пад, јер се у појединим сусретима осјетио недостатак играња у вишем рангу. Дошло је и до повреда кључних играча, прије свих мислим до тада нашег најбољег појединца Луке Куленовића и услиједила је не криза игре, већ криза резултата. Једноставно у три-четири Добојлије су одлично утакмице нисмо имали ни среће, али све у свему морамо бити задовољни са 21 бодом - нагласио је Ћургуз.

Свјестан је да његову екипу у наставку сезоне очекује велика борба за сачување премијерлигашког статуса.

- Свима нама је у мислима само опстанак. Свјесни смо да до њега неће бити лако доћи, али сигурно је да ће нам бити пуно лакше, јер ћемо домаће утакмице играти на нашем стадиону “Луке”, који би до 25. фебруара требало да буде у функцији - наставио је Ћургуз.

Чини се да ће прелазни рок бити жив у добојском премијерлигашу.

- Клуб је већ напустио Елдин Хасанбеговић, а у наредним данима биће још пет-шест одлазака. Рано је још говорити о именима, али је готово сигурно да ћемо на прољеће бити без Куленовића, који има озбиљну понуду из Чешке. До сада су нас већ појачала четири играча - голман Бакир Брајловић, штопер Милош Николић и бекови Милан Лалић и Тони Ливанчић. Биће још нових имена - истакао је Ћургуз.

Прозивка је заказана за 11. јануар.

- До 27. јануара радићемо у Добоју, с тим да ћемо 21. одиграти контролни меч са бањалучким Борцем. Потом се селимо у Анталију, гдје ћемо бити 14 дана и за то вријеме одиграћемо три утакмице. Ривали ће нам бити руски клубови Арсенал Тула и УФА те један суепрлигаш из Узбекистана. По повратку већ 18. фебруара у Тузли играмо сусрет осмине финала Купа БиХ против Слободе, а седам дана касније исти ривал ће нам бити и на прољећној премијери, али ћемо у том мечу бити домаћини - додао је Ћургуз.

Михајловић напорно ради

Шеф стручног штаба Слоге Зоран Ћургуз сматра да ће се прави квалитет српског интернационалца Немање Михајловића видјети тек у прољећним биткама.

- Он је у наше редове дошао физички неспреман три кола прије краја јесени. Јасно је да се ради о изузетно квалитетном играчу, коме је потребно да оживи каријеру. Напорно ради и на зимској паузи и сигуран сам да ће у наставку сезоне бити велико појачање за нас - нагласио је Ћургуз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана