У Борцу презадовољни послије провјере са Новограђанима: Двије утакмице, десет голова

Дарко Пашагић
У Борцу презадовољни послије провјере са Новограђанима: Двије утакмице, десет голова

Бањалука - Ако је судити по прве двије контролне утакмице противници Борца у наставку сезоне мораће да добро припазе на своје мреже, јер су Бањалучани за 180 минута постигли чак десет голова.

Послије тријумфа у првој пријатељској утакмици против друголигаша БСК-а од 3:0 изабраници Вулета Тривуновића савладали су новоградску Слободу са чак 7:0. "Црвено-плави" су перфектно одиграли првих 30 минута меча, у којима је виђено чак шест голова. Три пута је мрежу гостију затресао Петар Кунић, а по једном су то учинили Синиша Радоја, Милош Ђорђевић и Иван Делић. У наставку сусрета седми погодак постигао је Милош Кукић.

- Свјесно смо у прва два контролна сусрета играли са друголигашима, јер ће ове убједљиве побједе подићи атмосферу и самопоуздање код играча. Уз то сви су добили шансу да заиграју, што ми полако ствара праву слику њихових могућности - нагласио је Тривуновић.

Иза Бањалучана су три седмице припрема и више од 20 одрађених тренинга.

- Остале су још четири седмица рада и исто толико контролних утакмица, али већ сада могу да кажем да смо на правом путу да направимо складну цјелину, која не само да ће одбранити прво мјесто, већ ће и у наредној сезони бити веома битна карика у Премијер лиги. Имамо сјајне услове за рад, а вјерујем да ће у наредним данима уговоре потписати Бојан Буразор и Милош Ђорђевић, као и да ће са Ненадом Кисом, који ми је и те како потребан за прољеће, бити продужена сарадња - додао је Тривуновић.

Треба нагласити да је  помоћни терен Борца током цијелог дана заузет. Када на њему не тренирају први тим Борца или омладинска школа Бањалучана користе га други клубови.

- Тренирају и Козара из Градишке, дервентски Текстилац, мркоњићка Слобода, БСК... Свима желимо да изађемо у сусрет што је могуће чешће. Терен не наплаћујемо, а желимо да имамо добру сарадњу са свим клубовима из окружења, рекли су у руководству Бањалучана. 

Сљедећу контролну утакмицу Борац игра у суботу, 18. октобра, против Слободе из Мркоњић Града.

Вуклиш

Некадашњи голман бањалучких клубова БСК и Борац Горан Вуклиш потписао је уговор са ОФК Београдом.

- Од гола Борца ме одвојила повреда, морао сам на операцију, али сада је све санирано. Жао ми је што на Градском стадиону нисам оставио дубљи траг. Брзо сам се договорио са челницима "романтичара", којима је у наставку сезоне једини циљ опстанак - рекао је Вуклиш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана