У Борaц м:тел тврде: Већ сада све спремно за почетак

Дарко Пашагић
У Борaц м:тел тврде: Већ сада све спремно за почетак

Бањалука - Што се тиче организационог дијела, квалификациони турнир Лиге шампиона за рукометаше, који ће у суботу и недјељу, 5. и 6. септембра, бити одигран у дворани "Борик", већ може да почне.

Истакао је ово директор Рукометног клуба Борац м:тел Владимир Бранковић.

- Све припремне радње се полако завршавају, а оно што је у овом тренутку најважније је да су сви недостаци у дворани "Борик" отклоњени. Реновирана је комплетна расвјета, постављене су нове билетарнице и бањалучки "храм спорта" спреман је да угости екипе из Норвешке, Холандије и Аустрије, те покаже да нимало не заостајемо за рукометном Европом - нагласио је Бранковић.

Све три гостујуће екипе у Бањалуку стижу већ у петак, 4. септембра.

- За њих су резервисана мјеста у три хотела - "Босна", "Талија" и "Јелена", гдје их очекује врхунски смјештај. Познат је и распоред одигравања утакмица. У суботу од 17.30 часова играју шампион Норвешке Елверум и првак Холандије Лимбург, а до 20 домаћин смотре Борац м:тел игра са најбољом аустријском екипом Алпла Хард. У недјељу су исти термини одигравања утакмица. Од 17.30 игра се меч за треће мјесто, а од 20 финале. Као што је познато, побједник турнира обезбиједиће пласман у Лигу шампиона, другопласирана и трећепласирана екипа играће у Купу ЕХФ и то од трећег кола, док ће посљедњи тим играти у истом такмичењу, али од другог кола - наставио је Бранковић.

Резултати у припремном периоду нису били баш по мјери присталица "црвено-плавих", али први оперативац Бањалучана истиче да нема разлога за бригу.

- Циљ на турнирима у Београду и Добоју, прије свега, било је уигравање екипе и зато је било доста комбиновања. Очекујем да већ од овог квалификационог турнира пружимо добру игру, а млад стручни штаб са Игором Рађеновићем на челу, његовим помоћником Александром Међедовићем и кондиционим тренером Борком Петровићем је гарант успјеха - додао је Бранковић.

 

Бојиновић

Још није познато да ли ће у сљедећој сезони боје Бањалучана бранити прослављени југословенски и српски репрезентативац Младен Бојиновић.

- Истина је да преговарамо, али још договор није постигнут. У наредних неколико дана све ће бити познато - рекао је директор Бањалучана Владимир Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана