Тушањ за нови почетак Александара Субића

Дарко Пашагић
Тушањ за нови почетак Александара Субића

Тузла - Најзаслужнији за побједу Слободе над Крупом био је некадашњи фудбалер Борца, а сада Партизана, који је на позајмици у Тузли Александар Субић, јер је уз погодак придодао и асистенцију у овом сусрету.

- За нас су ово била три велика бода са којима смо се практично укључили у борбу за сам врх, али и примакли се Лиги за првака. Драго ми је што сам био стријелац и асистент, али је ово побједа цијелог тима - нагласио је лијеви бек Слободе Александар Субић који у посљедње вријеме све више игра на позицији лијевог крила.

Љетос је тадашњи тренер Партизана Иван Томић практично прецртао Субића који је на почетку првенства, тачније у другом колу позајмљен Слободи.

- Дошао сам на "Тушањ" у другом колу и од 17 првенствених утакмица пропустио сам само двије. Против Витеза сам био повријеђен, а против Челика сам одрађивао жуте картоне. Презадовољан сам оним што сам направио од доласка у Тузлу и очекујем да прољеће буде још успјешније, ма гдје год да играо. Наиме, на "Тушањ" сам дошао на једногодишњу позајмицу, али ко зна шта се може дешавати у овом зимском прелазном року. Можда се вратим у Партизан, можда одем у неки други клуб. Оно што је сигурно, убијеђен сам да ће мој боравак на "Тушњу" за мене значити прекретницу у каријери и бити нови почетак - наставио је Субић који има уговор са Партизаном до љета 2019. године.

Иако би требало више да обавља дефанзивне задатке, ове јесени је постигао три поготка и имао неколико асистенција.

- Можда је могло и боље, али је и овако добро. Најважније је да је Слобода у потпуности ухватила прикључак са екипама из врха и да у преостала четири кола може без проблема обезбиједити пласман у Лигу за првака, а послије тога циљ је борба за излазак у Европу - рекао је Субић.

Помно прати ситуацију у Суперлиги Србије.

- Партизан је лоше кренуо и када се све сабере и одузме, могу да будем презадовољан учинком. Вјерујем да шест бодова није недостижно и да на прољеће Партизан може до титуле, јер Црвена звезда не пружа тако квалитетне игре као прошле сезоне - додао је Субић.

Борац

Александар Субић помно прати дешавања у Борцу и вјерује да ће се Бањалучани вратити у Премијер лигу БиХ.

- Управа је направила прави потез што је за тренера поставила младог стручњака Вулета Тривуновића. Уз све то, изгледа да су многе ствари кренуле набоље. Урађен је помоћни терен, што је сигурно можда и највећа вијест ове јесени на Градском стадиону и вјерујем да ће то само бити почетак стварања моћног клуба, који на прољеће не би требало да има проблема када је ријеч о повратку у бх. елиту - нагласио је првотимац Слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана