Троицки стиже у Бањалуку

М. З.
Троицки стиже у Бањалуку

Бањалука - Српски тенисер Виктор Троицки потврдио је београдским медијима наступ на челенџеру у Бањалуци, који почиње 8. септембра. Његов долазак потврдио је и директор бањалучког турнира Милан Радаковић.

- Ако је Троицки потврдио да долази, онда не треба сумњати у то. Добиће вајлд карту за наступ и задовољство нам је што ће након 2005. године поново бити наш гост - изјавио је Радаковић.

Те 2005. године Троицки је као неафирмисан играч стигао до финала, у којем га је поразио Грка Василис Мазаракис, али је послије истицао да му је управо то финале дало подстрек за даљи рад. US опен почиње 25. августа, а Троицки није добио вајлд кард за посљедњи гренд слем сезоне, иако је и Новак Ђоковић лобирао за њега.

- Тражио сам вајлд кард за квалификације или главни жреб US опена. И Ноле се много заложио, тражио је и он за мене, али позитивног одговора није било - рекао је Троицки.

Он је сада 408. на АТП листи са 101 бодом, а тренутно борави у Београду због повреде коју је зарадио на челенџеру у Сан Марину. Србин је истакао да се нада да ће послије US опена успјети да заигра на турнеји по Азији, тако да је већ тражио вајлд кард за турнир у Шенжену или Куала Лампуру, Пекингу или Токију и Шангају. Такође, потврдио је да неће играти за Србију у баражу за попуну Свјетске групе Дејвис купа против Индије у Бангалору.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана