Троицки изгубио од Вавринке али задовољан игром

Б92
Троицки изгубио од Вавринке али задовољан игром

Виктор Троицки задовољан је наступом на Ролан Гаросу, пошто је изједначио свој најбољи резултат пласманом у осмину финала.

Српски тенисер пружио је јак отпор Стану Вавринки, али изгубио је са 7:6 (7-5), 6:7 (7-9), 6:3, 6:2.

"Мислим да смо до средине трећег сета играли егал, чак мислим да је имао мало среће у тренуцима кад је направио брејк у трећем – потезао је ударце, нарочито на сервису, пустио је руку и погодио неколико линија. Осећао сам да играм добро, нисам му давао много простора да се размаше, али одиграо је храбро. Мислим да је у тим тренуцима морао да одигра најбоље што може да би дошао до предности, то је и урадио", рекао је Троицки и додао:

"Услови за игру нису ишли мени у корист јер је било доста споро и влажно, није било брзо како ја волим, али то није оправдање. Борио сам се, жао ми је што сам изгубио, али мислим да сам одиграо добар меч. Наишао сам на Вавринку, он је бранилац титуле, нисам имао среће са жребом као неки, али то је тенис".

У трећем сету Виктор је затражио медицински тајм аут.

"Мало ме затезала препона, не знам тачно, вероватно само од доста трчања и истезања – отварао је терен добро и онда сам осетио средином трећег сета... Надам се да није ништа страшно – могао сам да играм и да трчим, само ми је мало одвраћало пажњу".

Сада слиједи сезона на трави, а Троицки ће прво играти у Штутгарту.

"Прошле године сам играо заиста добро, мало је већа надморска висина и трава је. Изгубио сам у финалу, надам се да ћу сада успети да узмем Поршеа".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана