Трка “Београд - Бањалука” карта за Олимпијске игре

Г.С.
Трка “Београд - Бањалука” карта за Олимпијске игре

БАЊАЛУКА - Бодове за Олимпијске игре у Паризу јуриће бициклисти из свих крајева свијета на 17. издању бициклистичке трке “Београд – Бањалука” које се одржава од 19. до 22. априла.

Најквалитетнија трка у регион и ове године је у УЦИ календару, а бициклисти који буду најбољи биће на корак ближе Паризу.

 - Да бисмо сачували статус из године у годину морамо да се потврђујемо као добри организатори. Свјетска бициклистичка унија поставила је јасне услове, а ми их испуњавамо захваљујући тиму људи који већ даноноћно ради на припреми 17. издања. Осим тога, иза нас су чврсто стале Република Српска и Србија, као и градови домаћини. Свима који нас подржавају дугујемо велику захвалност, а сигуран сам да ће бити задовољни урађеним послом - рекао је директор трке Владимир Куваља.

Листа екипа је затворена. Пријављено је чак 36 тимова са четири континента, а организатори ће у наредних неколико дана одредити којих 25 ће учествовати. На старту се може појавити управо толико тимова односно максимално 175 бициклиста. Трка ће и ове године имати четири етапе. Првог дана, 19. априла караван креће из Београда и преко Обреновца стиже на циљ у Бијељину. Дан касније, на програму је најтежа дионица од Бијељине до Власенице, а онда се караван сели у Добој, одакле ће почети етапа до Приједора. Посљедњег дана, 22. априла, бициклисти ће по први пут кренути из Новог Града, а преко Костајнице, Козарске Дубице, Градишке и Лакташа стићи у Бањалуку.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана