Тријумф Србије против Кипра на дебију Муслина

Танјуг
Тријумф Србије против Кипра на дебију Муслина

Ужице - Фудбалска репрезентација Србије побједила је данас селекцију Кипра 2:1 (2:1) у пријатељској утакмици одиграној у Ужицу.

Србија је, на дебију селектора Славољуба Муслина, славила головима Александра Митровића у другом и Душана Тадића у 10, док је Никола Максимовић постигао аутогол у 32. минуту.

Српски фудбалери су пред 7.000 гледалаца на стадиону Слободе одиграли сасвим солидан меч, а могли су да забиљеже убједљивији тријумф да су искористили неколико добрих прилика.

Већ послије 10 минута Србија је имала два гола више, погодио је Митровић на асистенцију Тадића, а потом се и фудбалер Саутемптона уписао у стријелце са више од 20 метара.

Чинило се да ће Муслинов тим наставити у истом ритму, али га је пресјекао аутогол Максимовића, након што је хтио да врати лопту голману Дамиру Кахриману, не видјевши да се помјерио са гола.

У другом дијелу игре шансе су промашивали Андрија Живковић и Адем Љајић, послије чега је могла да услиједи казна у финишу, али су Кипрани промашили зицер.

Муслин је за ову прилику указао шансу новим играчима и четворици дебитаната (Милуновић, Грујић, Павловић, Седлар), а наметнуо је нову формацију 3-5-2, са којом је својевремено имао доста усјпеха у Црвеној звезди.

Србију за ову акцију очекују још два меча, за шест дана против Израела у Новом Саду, као и против Русије 5. јуна у Монте Карлу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана