Тријумф руских тимова на свјетском купу "Меморијал Бранка Штулић"

Срна
Тријумф руских тимова на свјетском купу "Меморијал Бранка Штулић"

БАЊАЛУКА - Руски тимови из Алтаја освојили су прво и друго мјесто у генералном поретку Свјетског купа у рафтингу "Меморијал Бранка Штулић" који је овог викенда одржан на ријеци Врбас, саопштили су организатори.

Треће мјесто освојила је посада из Томска /Русија/, док је прва посада бањалучког Дајак клуба освојила пето мјесто у генералном поретку.

Капитен бањалучког тима Драган Бабић рекао је да су задовољни резултатом оствареним на Свјетском купу.

"Конкуренција је била веома јака, Руси су дошли изузетно спремни, а ми смо за ово такмичење направили два тима, двије посаде, како би наставили са припремама за Еворпско првенство у Чешкој, што нам је главни циљ ове сезоне, да тамо освојимо што више медаља", рекао је Бабић.

Он је навео да бањалучки тим сваку своју медаљу посвећује једним дијелом Бранки Штулић, а другим граду Бањалуци.

"То нас покреће да остварујемо што боље резултате", навео је Бабић.

Код дама, у генералном поретку Свјетског купа прво мјесто освојила је посада рафтинг тима Енисеуска из Краснојарска /Русија/.

Друго мјесто освојила је посада "РТ Кончар" из Загреба, а треће мађарска посада "Хунгарорафт вомен тим".

Након такмичења у спусту и проглашења побједника, тренер руског тима Алексеј Широков није крио задовољство оствареним резултатима.

"Био је ово одличан викенд за наше тимове, како у мушкој тако и у женској конкуренцији. Наше срце је и данас пуно. Желимо да се радујемо са свима, са нашим пријатељима из Бањалуке, са момцима из Србије, са нашим братским српским народом. Нека побиједи спорт и сви ћемо вољети једни друге", рекао је Широков.

Пехаре је најбољим тимовима уручио интернационални судија из Словеније Милан Ловренчич, који је истакао да је све протекло у најбољем могућем реду.

"Организација је била беспрекорна, логистика на нивоу, судије су одрадиле одлично свој дио посла, И искрено већ се радујем доласку на Меморијал идуће године", рекао је Ловренчич.

На такмичењу Свјетског купа у Бањалуци учествовало је 19 тимова из Аустрије, Мађарске, Русије, Велике Британије, Румуније, Словеније, Хрватске, Србије и БиХ, а такмичење је организовао Рафтинг клуб "Кањон".

Бранка Штулић, некадашња чланица рафтинг репрезентације БиХ и РК "Кањон" преминула је 2010. године у болници у италијанском граду Тренту, послије тешке повреде коју је доживјела на Европском првенству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана