Тренери краљева уче Бањалучане

М. З.
Тренери краљева уче Бањалучане

Бањалука - Камп фондације славног Реал Мадрида почео је са радом у Бањалуци, а прије највећег града Републике Српске одржан је у Дубровнику, Биограду, Подгорици, Високом и Мостару.

Представник шпанског тима за Балкан Златко Марић нагласио је да ће око 150 дјеце различитог узраста моћи да виде како се ради у славном клубу.

- Током наредних пет дана дјеца и тренери из Бањалуке имаће прилику да копирају тачно како се ради у омладинском погону Реала. Неки од њих никада неће имати прилику да оду у Мадрид, али је лијепо да дођу, да виде и осјете шта значи кад се тренира са тренерима Реала. Ово је примјер за родитеље шта се ради у Мадриду и прилика да тренери нешто науче. Родитељи ове дјеце не треба да размишљају да ће им дијете потписати за Реал јер то уопште није циљ већ да се упознамо и дружимо, а они најбољи ће се изборити. Имамо три тренера у Бањалуци, док су представници Школе фудбала Спартак одлично урадили посао и понашају се као да су из Реал Мадрида - рекао је Марић.

Један од тренера у ШФ Спартак Александар Врховац поносан је што је фондација Реала изабрала Бањалуку, а припреме за камп трајале су четири мјесеца.

- Све ово сматрамо великом мотивацијом да једно дијете или више њих једног дана можда оде у Реал Мадрид или неки други клуб. Радом у кампу дјеца добијају задовољство, али камп не може пуно да значи јер су то дјеца од осам до 12 година и за њих је ово само подстрек за даљи рад, а њих петнаестак биће изабрано и омогућиће им се одлазак у Мадрид - рекао је Врховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана