Тренер Зоран Микеш освојио осми Куп Румуније: Отац и кћерка заједно до пехара

Дарко Драгичевић
Тренер Зоран Микеш освојио осми Куп Румуније: Отац и кћерка заједно до пехара

СФУНТУ ГЕОРГЕ - Тренер Зоран Микеш доминира у Румунији. Екипа Сепсија је под његовим вођством дошла до осмог трофеја у Купу, док је поред тога шест пута била и шампион ове земље.

Микеш је наставио са сјајним резултатима. На финалном турниру су остварили три убједљиве побједе. Савладали су Александрију 102:42, у полуфиналу Таргу Муреш 92:59, а у великом финалу Арад 109:63.

Бањалучки тренер се већ одомаћио у градићу Сфунту Георге, гдје већину становништва чине Мађари. Од клуба који је практично основан прије десетак година направио је екипу која доминира у Румунији.

- Дефинитивно кад сам долазио у Румунију нисам очекивао да ћу освојити оволико трофеја. Прве три сезоне су биле тешке, касније смо убирали плодове нашег рада. Имали бисмо и пехар више у првенству да сезона није прекинута због короне. Заиста сам срећан што радим у клубу гдје се одлично ради. Уз квалитетан рад стручног штаба и подршку града и округа направили смо сјајну причу и систем који даје резултате, што се види и по трофејима. Радим са људима који имају јасну визију како да клуб напредује и то се осјети на сваком кораку, јер смо постали локални бренд - истиче Зоран Микеш у разговору за “Глас Српске”.

Он је водио екипу у чак девет финала, а освојио је осам трофеја. Овај ће тренер посебно да памти, јер је члан екипе била и његова кћерка Лана.

- Сигурно да сам поносан на њу и ове сезоне полако улази у сениорски тим, што је изборила квалитетним радом. Нисмо утицали на њу, сама је изабрала кошарку, а ту смо да јој помогнемо. Током каријере сам прво био тренер супрузи, а сад сам дочекао да тренирам и кћерку. Наравно има исти третман као и остале кошаркашице и труди се да оправда повјерење. Супруга је већ тренирала у млађим категоријама, тако да је већ навикла да слуша и на терену - уз осмијех истиче Микеш и додаје да се кћерка у потпуности уклопила - Она иде у школу, прича три језика и ништа јој није тешко. Што се тиче језика, мађарски је баш тежак, разумијем доста и причам, али на терену се користим искључиво енглеским.

Жеља румунског клуба је да се напокон домогне и Евролиге.

- У женску Евролигу је веома тешко ући, ту има 15-16 клубова који су готово загарантовани док се ми остали боримо за своје мјесто. Нисмо успјели ове сезоне на турниру у Београду гдје смо савладали Звезду, али смо поражени од Олимпијакоса. Након тога играли смо одлично Еврокуп гдје нисмо имали пораз у групној фази, али смо у осмини финала играли против главног фаворита Лиона. Они су екипа сачињена од репрезентативки Француске и Белгије и направљени су да освоје ово такмичење а ми смо пружили сјајан отпор. Након сјајних резултата наше играчице скрену пажњу на себе, тако да одлазе за бољим ангажманом. Ми морамо да стварамо нови тим у новој сезони, што нам је проблем, јер квалификације за Евролигу долазе на старту припрема па немамо времена да се уиграмо. Покушаћемо ове године да сачувамо екипу и нападнемо пласман у елиту - истиче Микеш.

Сјајна подршка навијача

Тренер Сепсија посебно истиче велику подршку навијача.

- Овај град и округ су препознали наше резултате па можемо да се похвалимо и приходима од маркетинга и улазница. Имамо велику подршку у граду, продајемо велики број сезонских улазница што је заиста раритет за женску кошарку и имамо одличну подршку - додао је Микеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана