Тренер Владо Јагодић хвали момка који је задужио опрему Борца: Ђало је брз, јак и продоран

Дарко Пашагић
Тренер Владо Јагодић хвали момка који је задужио опрему Борца: Ђало је брз, јак и продоран

БАЊАЛУКА - Нападач Мамоду Ђало, који је потписао уговор са Борцем, према ријечима шефа стручног штаба Бањалучана Владе Јагодића, биће велико појачање.

Овај тамнопути фудбалер, који је у највећи град Српске стигао још зимус, није одмах потписао уговор. Била је спорна папирологија из Румуније, гдје је носио дрес Фарула из Констанце, али је сада све у реду, па је играч поријеклом из Гамбије са америчким пасошем добио радну дозволу.

- Нисмо се џабе одлучили да потпишемо уговор са овим играчем. Ријеч је о веома квалитетном нападачу који је пробојан са обје стране, али зна и да игра кроз средину. На тренинзима показује да је технички врло поткован, а уз све то је и брз - нагласио је Јагодић.

У паузи је Борац појачао и Дино Калесић, а сада је ријешена и дилема ко ће у наредној сезони бити Борчева “јединица”. Између Бојана Павловића и Дамира Кахримана избор је пао на овог првог.

- Обојица су веома искусни и квалитетни голмани, али смо се одлучили за Павловића из неколико разлога. Први је да је посљедње три године играо у Премијер лиги и добро је познаје, а уз све то бранио је и у континуитету. Велика предност у односу на некадашњег репрезентативца Србије била је и чињеница да Павловић, уз пасош Србије, има и држављанство БиХ, па тако ослобађа мјесто за још једног странца. Доласком Павловића сада практично имамо четири голмана, јер су ту још Јован Кутић, Младен Кукрика и Лука Дамјановић. Највјероватније да ће Кутић ићи негдје на позајмицу и то у клуб у којем ће сигурно бранити - истакао је Јагодић.

Прозивка Борца за наредну сезону биће 22. јуна, а од 8. до 22. јула експедиција Бањалучана налазиће се на Златибору.

- Тамо је екипа била и прошле године и имали су одличне услове за рад. Планирано је да у Србији одиграмо пет утакмица, а прва два ривала су већ позната. Противник 11. јула биће нам Радник из Сурдулице, а три дана касније играмо против Инђије. Прије одласка на Златибор 4. јула одиграћемо контролни меч између наше двије екипе, а генерална провјера биће 26. јула - додао је Јагодић.

Задњи везни

Треба очекивати да по повратку из Новог Сада буде продужена сарадња са нападачем Срђаном Вујаклијом и онда би, по ријечима шефа стручног штаба Борца Владе Јагодића, остало још само спорно питање задњег везног играча за наредну сезону.

- Истина је да у овом тренутку на скенеру имамо чак 14 кандидата, али желимо да доведемо провјерено име, који би на том дијелу терена правило превагу. Нећемо никуда журити, али вјерујем да ће се у наредним данима искристалисати и његово име - нагласио је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана