Тренер Славије Бранислав Берјан оптимиста: Соколови циљају елитно друштво

Дарко Пашагић
Тренер Славије Бранислав Берјан оптимиста: Соколови циљају елитно друштво

Источно Сарајево - Као и сви доскорашњи премијерлигаши, а сада чланови Прве лиге Републике Српске, и Славија је током паузе између два првенства знатно промијенила састав, али и тренера.

Милко Ђуровски није успио да сачува "соколове" у елити, али ће тамо покушати да их врати Бранислав Берјан. 

- Да не вјерујем да Славија може изборити повратак у Премијер лигу БиХ не бих ни долазио на мјесто шефа стручног штаба "соколова". Немамо шта да кријемо. Послије испадања из Премијер лиге сви су отишли из клуба. Иако смо практично остали без цијеле екипе, полако стварамо тим који ће имати снаге да одговори свим изазовима у прволигашком друштву. Циљ управе, али и мој је да се вратимо међу премијерлигаше, јер Славија и Источно Сарајево то заслужују - нагласио је Берјан.

Некадашњи фудбалер Жељезничара успио је од свог доласка да окупи двадесетак играча, а међу њима је доста новајлија, али и повратника у клуб.

- Из Канаде се вратио Младен Лемез, а из Травника Душко Радосављевић. Дошли су још Милош Ђорђевић (Звијезда, Градачац), Игор Степанчев и Марко Миленковић (Јединство, Бихаћ), Амар Коњхоџић (Раднички, Лукавац), Анел Салковић (Младост, Добој Какањ), а ових дана уговор треба да потпише и Бојан Деретић (Леотар, Требиње). Међу онима који су ту остали из прошле сезоне су голман Милош Кубура, те млади Александар Пушара, омладинац Милан Лаловић, кадет Никола Бјелош... Свјестан сам тежине задатка и оног што се од нас очекује, али вјерујем у успјех - наставио је Берјан.

У досадашњем току припрема Славија је одиграла три утакмице.

- Ремизирали смо са Радничким из Горажда (0:0), а поражени смо од сарајевског Олимпика (0:1) и друголигаша Фамоса из Источне Илиџе (1:3). Већ сутра играмо нови меч, а ривал ће нам бити Радник из Хаџића, док је за суботу у Високом заказана "генералка" против Босне. Вјерујем да ћемо успјети уиграти екипу и спремно дочекати првенствену премијеру на Градском стадиону у Бањалуци - додао је Берјан.

Кандидати

Према ријечима тренера Славије Бранислава Берјана, за прво мјесто у прволигашком друштву водиће се велика битка.

- Осим нас, кандидати су бањалучки Борац, Дрина из Зворника и Рудар Приједор, односно четири екипе које су испале из Премијер лиге БиХ. Запажену улогу играће свакако Козара из Градишке, Текстилац Корт из Дервенте и шамачки Борац, али сматрам да неће имати довољно снаге да угрозе највеће фаворите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана