Тренер Радника Небојша Милошевић: Један пораз није покварио утисак

Дарко Пашагић
Тренер Радника Небојша Милошевић: Један пораз није покварио утисак

Бијељина - Иако су у посљедњем јесењем колу доживјели пораз на "Кошеву" од Сарајева шеф стручног штаба Радника Небојша Милошевића сматра да овај неуспјех не може уопште умањити цјелокупан утисак који су у првих 18 кола оставили Бијељинци.

Његова екипа одлично гура на свим пољима, тако да један пораз не може да избрише све добро што су урадили његови фудбалери.

- Веома смо близу пласмана у Лигу за првака, међу осам најбољих смо у Купу БиХ, а обезбиједили смо и пролаз у полуфинале Купа РС. Да нам је неко све ово понудио прије почета првенства сигурно би објеручке прихватили - нагласио је Милошевић.

Он је екипу преузео послије шестог кола послије изненадног одласка Славка Петровића и наставио његовим стопама.

- Дошао сам у добро уходану екипу и мој долазак није оставио никакве трзавице. У 12 првенствених утакмица остварили смо шест побједа, четири ремија и два пораза и то од Жељезничара и Сарајева, који су објективно далеко финансијски моћнији од нас у овом тренутку, а да не говоримо о њиховој традицији - наставио је Милошевић.

Искусни стручњак је рекао да су резултати можда могли за нијансу бити и бољи, али је било објективних разлога зашто се то није десило.

- Имали смо доста кадровских проблема поготово пред меч са Сарајевом. Повриједио се Душан Мартиновић, неколико играча је посљедњих дана било под температуром, али шта је ту је. Оно што је најважније је да смо са 30 освојених бодова веома близу пласмана у Лигу за првака, чиме би био испуњен основни циљ - опстанак. Најважније је да је екипа током цијеле јесени имала константност и да није било великих осцилација, без обзира што за играче Радника љетос практично и није било паузе, због обавеза у Европи - изјавио је Милошевић.

Појединачне извјештаје о учинку сваког играча он ће управи клуба доставити у наредним данима.

- До петка би требало да буде састављена листа играча на које се више неће рачунати, али у принципу сам задовољан. Постоји могућност да наше редове напусте поједини играчи, ту првенствено мислим на Марка Обрадовића. У складу са одласцима, размишљаћемо и о евентуалним појачањима - додао је Милошевић.

Одмор

По ријечима шефа стручног штаба Радника Небојше Милошевића прозивка за други дио сезоне обавиће се 11. јануара 2017. године.

- Тада ћемо почети са припремама за прољеће и надам се да ћемо и њега одрадити у истом ритму. Иначе, искуснији првотимци и они који нису из Бијељине већ су добили вољно, док ћу са млађима радити до петка да се увјерим у њихове стварне способности - нагласио је Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана