Тренер Леотара Марко Максимовић очекује веома тешко прољеће: Још смо далеко од опстанка

    Дарко Пашагић
Тренер Леотара Марко Максимовић очекује веома тешко прољеће: Још смо далеко од опстанка

БАЊАЛУКА - Шеф стручног штаба Леотара Марко Максимовић сматра да премијерлигаша са “Полица” у наставку сезоне очекује веома тежак задатак у борби за опстанак.

Млади стручњак из Бањалуке на кормило Требињаца сјео је у веома тешком тренутку, када је Леотар био прикован за посљедње мјесто. Међутим, успио је да у осам посљедњих јесењих кола освоји 13 бодова и на зимску паузу његови изабраници отишли су са десете позиције, са четири бода више од Игмана и два више од Слободе.

- Иако смо направили добар посао у финишу јесени, не смијемо се заваравати, јер је пред нама још 14 веома захтјевних утакмица у којима може да буде пресудан сваки освојени бод. Зато морамо бити и те како опрезни и током припрема и током прелазног рока, а поготово када се настави првенство - рекао је Максимовић.

По његовим ријечима наставак сезоне биће врло занимљив, јер ће практично пола лиге страховати за опстанак.

- Осим Игмана и Слободе, који су иза нас, исти број бодова као ми имају Слога и Тузла сити, а Посушје има само два бода више. Међу тих шест екипа треба тражити путнике у нижи ранг. Убијеђен сам да ми неће бити међу њима - истакао је Максимовић.

Планирано је да припреме Леотара почну 9. јануара.

- До краја првог мјесеца наредне године тренираћемо у Требињу, а онда је у плану да негдје одемо на десетодневне припреме. Како сада ствари стоје постоје двије опције. Једна је да то буде можда у Међугорју, а друга је Хрватска. Међутим, о томе је још рано причати - наставио је Максимовић.

На “Полицама” планирају да се појачају у прелазном року.

- Најтеже је доводити нове играче у зимском прелазном року, али наш је план да се појачамо са два задња везна, једним штопером и једним офанзивним везним фудбалером. Биће то тешко, јер сви слободни играчи чекају буквално посљедњи моменат, јер желе што боље да уновче свој квалитет, али се ипак, надам да ћемо комллетирати екипу до 1. фебруара - нагласио је Максимовић.

Прву званичну утакмицу у 2023. години Требињци ће одиграти 18. фебруара, када ће у осмини финала Купа БиХ гостовати код Жељезничара на “Грбавици”, а седам дана касније одиграће сусрет 20. кола Премијер лиге у Посушју против истоимене екипе.

- Наравно да желимо што даље да догурамо у Купу БиХ, али нам то такмичење није приоритет. Много нам је важнија утакмица 25. фебруара против Посушја, јер бисмо у случају доброг резултата направили велики искорак ка опстанку - додао је Максимовић.

Одласци

Од краја јесењег дијела сезоне стадион “Полице” напустило је већ пет фудбалера. То су: Марко Шушњар, Драган Матковић, Немања Цветковић, Милорад Албијанић и Срђан Вулић.

- Са свима смо се разишли на коректан начин и надам се да ће у наставку каријере поменути играчи испунити своје фудбалске циљеве - нагласио је шеф стручног штаба Леотара Марко Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана