Тренер Игокее Драган Бајић оптимиста: Морамо се доказивати, не живи се од минулог рада

Милан Зубовић
Тренер Игокее Драган Бајић оптимиста: Морамо се доказивати, не живи се од минулог рада

ЛАКТАШИ - Позитивна атмосфера влада у табору Игокее пред суботњу (16 часова) утакмицу првог кола АБА лиге против Морнара, иако је извјесно да неколицина кошаркаша неће заиграти.

Разлог јесу повреде које задају главобољу тренеру Драгану Бајићу још од самог почетка припрема прије мјесец и по. Против Барана он неће моћи да рачуна на Дарка Талића и Стефана Ђорђевића док је неколико играча ровито, мада би они могли да стисну зубе и заиграју. Игокеа је добила четири од шест утакмица са Морнаром на домаћем терену, а посљедњи сусрет ријешила је у своју корист, а Бајић је најаву утакмице започео у шаљивом тону, али је брзо постао озбиљан.

- Трећу сезону заредом капитен Јошило и ја смо заједно, излазна смо година уговора и морамо се доказивати јер се не живи од минулог рада. Долазе нам добро познати пријатељи иза Бара и драго нам што АБА лигу отварамо на нашем терену. Морнар је задржао окосницу екипе и довео младе играче жељне доказивања. Играју веома специфичну кошарку, поготово вањска линија и морамо обратити пажњу на плеја Расела, Михаиловића те Врањеша који су добро позната лица у АБА лиги. Мораћемо дати баш све од себе да дођемо до тријумфа, а то мора бити изражено у дефанзиви јер када то урадимо не бринем се за напад - рекао је Бајић.

Поновио је са каквим се проблемима сусретао током припрема, али у њима не тражи оправдање.

- Велики хиндикеп биле су повреде оба плејмејкера који се нису довољно уиграли током припрема, али морамо да се скупимо пред овај меч. И поред свега, пун сам самопоуздања које желим да пренесем на своје играче. Желим да оне који не играју одбрану натјерам на то и оне који немају добар шут да им дам слободу - казао је трофејни стратег клуба из Александровца.

Капитен Марко Јошило трећу сезону заредом проводи у Лакташима и као прекаљени члан тима зна шта га очекује у новој сезони.

- Радујемо се новој сезони коју чекамо у мало промењеном тиму мада је урађена добра селекција и то су добри момци. Нисмо комплетни, не играмо у неком ростеру којег смо очекивали да ћемо имати на почетку, али је сигурно да ћемо дати све од себе. Који су наши домети, не знам и верујем да то нико не зна. Борићемо се колико можемо па шта буде - рекао је Јошило.

Парови првог кола, субота: Игокеа - Морнар (16), Црвена звезда - МЗТ (20). Недјеља: Цибона - Партизан (17), Будућност - Сплит (19), Цедевита Олимпија - Борац (21). Понедјељак: ФМП - Мега (18). Задар - Студентски центар (играно у петак).

Вукове “муке”

Бајић се нашалио и када је говорио о сарадњи са спортским директором Вуком Радивојевићем.

- Радивојевић је одличан оперативац, сјајно ради свој посао и немам никакав проблем са њим у комуникацији. Једини проблем јесте тај што сам тренер гладан трофеја па онда он има проблеме гдје да стави све те пехаре и мора да дограђује просторије. Има среће што нам ови из Сарајева не шаљу трофеје па ће мало одморити - изјавио је Бајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана