Тренер Драган Бајић прави планове за нова искушења: Остаје већи дио екипе

Милан Зубовић
Тренер Драган Бајић прави планове за нова искушења: Остаје већи дио екипе

ЛАКТАШИ - Одмор увелико траје у табору Игокее, али без обзира на то помало се размишља о идућој сезони, као и корацима које треба предузети да би екипа остала у врху регионалне АБА лиге.

Тренер Драган Бајић и спортски директор Вук Радивојевић, иако су на одмору, у сталној су комуникацији у вези са идућим потезима па се наредне седмице могу очекивати и конкретни потези. Бајић већ има неке замисли у вези са новим тимом, док ће из прошлосезонског остати велики број играча, односно окосница.

- Сезона је завршена и архивирана, тако да смо сви отишли на одморе да одахнемо након великих искушења која су нас преморила. Ипак, сви смо “на вези” и наредних дана видјећемо које ћемо кораке повући, односно видјети шта нам је неопходно и каква је понуда на тржишту - казао је Бајић.

Према његовим ријечима уговоре са клубом и даље имају Далибор Илић, Дарко Талић, Џејмс Робинсон, Антабија Волер, Марко Јошило, Никола Танасковић и Стефан Ђорђевић. Коста Кондић биће враћен са позајмице из Борца, док ће млади Срђан Бошковић остати са првим тимом.

- Кондић се враћа са позајмице док ће Амсал Делалић остати у табору Бањалучана, јер желимо да прође развојни пут управо као Кондић. Њему ће много значити добра минутажа у Лиги БиХ, као и Другој АБА лиги. Нас очекују преговори и са играчима којима је истекла сарадња, а очекујемо и неке нове, јер не вјерујем да ћемо поједине моћи испратити јачим уговорима колико им нуде екипе из иностранства, јер им је цијена порасла након добрих партија у АБА лиги и Лиги шампиона - нагласио је Бајић.

Његов останак на кормилу није под знаком питања, иако су га неки медији из региона већ видјели на клупи других екипа.

- Уговор са Игокеом има још једну сезону и током његовог трајања немам право преговора са другим клубовима. Чим склапам тим значи да остајем и не знам зашто неко преноси непровјерене информације - казао је Бајић којег ускоро са репрезентацијом Сјеверне Македоније чекају утакмице квалификација за одлазак на Свјетско првенство.

Бараћ одлази

По свему судећи Бајић ће остати без првог помоћника Марка Бараћа, који би требало да преузме Мегу коју дефинитивно напушта Влада Јовановић. Бараћ је стигао у Лакташе током 2019. године када је за тренера именован Александар Трифуновић. Иако се Трифуновић повукао са функције због можданог удара, Бараћ је остао у клубу и неколико мјесеци прошле сезоне водио је екипу након што је Бајић оперисао кичму. Није познато да ли ће “игоси” тражити замјену за њега, јер су у стручном штабу Зоран Петковић и Милутин Латинчић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана