Тренер Борца Винко Мариновић о припремама и наставку сезоне: Европа поново приоритет

 Дарко Пашагић
Тренер Борца Винко Мариновић о припремама и наставку сезоне: Европа поново приоритет

БАЊАЛУКА - До почетка припрема фудбалера Борца остало је још седам дана, а шеф стручног штаба Бањалучана Винко Мариновић очекује добре игре своје екипе и у наставку сезоне, које ће им омогућити борбу за сам врх табеле.

Први дио првенства “црвено-плави” су завршили на трећој позицији са реалним шансама да се четврту годину заредом пласирају у Европу, што је и приоритет свих у клубу.

- Када се све сабере и одузме морамо бити задовољни урађеним у првом дијелу сезоне, јер смо поново стекли реалне основе да се пласирамо на међународну сцену што нам је циљ у другом дијелу првенства. Иза нас је доста турбулентна јесен у којој смо све утакмице осим једне одиграли ван Бањалуке, али ето успјели смо опет да будемо конкурентни са највећим фаворитима за освајање титуле - нагласио је Мариновић.

Иако ће у прољећним биткама екипа изгледати много другачије него јесенас, искусни стручњак сматра да Борац може остати у самом врху.

- У наредним данима почећемо полако да склапамо екипу за прољеће. Прозивка је заказана за 10. јануар, а 27. путујемо у Анталију, гдје ћемо остати 14 дана. Вјерујем да ћемо до одласка у Турску комплетирати екипу и вријеме тамо искористити да је уиграмо. Прије тога 21. јануара одиграћемо контролни сусрет са Слободом из Новог Града, а у Турској су планиране четири провјере. Ривали су већ отприлике познати, а чекамо да се то још дефинитивно потврди - наставио је Мариновић.

Бањалучане већ 18. фебруара очекује гостовање против Рудар Приједора у осмини финала Купа БиХ.

- И у овом такмичењу имамо велике амбиције, јер се и на овај начин може изборити пласман на међународну сцену. Нећемо бјежати од улоге фаворита у дуелу са “рударима”, али наравно да морамо бити опрезни, јер су се веома често у куп такмичењима дешавала изненађења - истакао је Мариновић.

Премијерни сусрет у борби за бодове у наставку сезоне биће седам дана касније када ће на Градском стадиону гостовати Широки Бријег, који има три бода више од Борца и јесен је завршио на другој позицији.

- Истина је да је то веома битна утакмица и за једне и друге, али не смијемо заборавити да послије тога још има 13 кола, а и још је прилично рано говорити о томе. Најважније је да се добро припремимо и да нас у тој фази мимоиђу повреде, а када се сезона настави биће много лакше - додао је Мариновић.

Одласци

Од краја првог дијела првенства Градски стадион напустило је седам фудбалера. Одмах по завршетку јесени отишли су Никола Андрић и Марко Гајић, а потом Горан Закарић и Амар Бегић, те Милан Спремо. Споразумно је прекинута сарадња и са Момчилом Мркаићем и Иваном Гргићем, а са посљедњим даном старе године уговор је истекао Дини Ћорићу и он је слободан играч. У редове Бањалучана за сада су дошли Сергеј Дојчиновић и Иван Лагунџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана