Тренер Борца Бранислав Крунић најављује долазак новајлија: Тек се очекују права појачања

Синиша Котараш
Тренер Борца Бранислав Крунић најављује долазак новајлија: Тек се очекују права појачања

БАЊАЛУКА - Након десет дана рада на припремама за прољећни дио сезоне шеф стручног штаба Борца Бранислав Крунић каже да је задовољан тренутним саставом екипе, али да би волио да екипу ипак појача са неколико квалитетних фудбалера.

Бањалучанима су се већ прикључили голман Младен Кукрика и десни бек Марин Галић, за које Крунић каже да су циљана појачања, али да је ипак приоритет довођење класног нападача.

- Преговори са агенцијом која заступа Бразилца Винисијуса Арауха су још у току и он би био управо оно што нам недостаје. Ипак, уколико се изјалови његов долазак, опција довођења нападача ће и даље бити на врху приоритета. Што се тиче Кукрике, њега познајем још из Жељезничара, у питању је добар и искусан голман који без већих проблема може да замијени и Младена Лучића и Јована Кутића, па чак и да се бори за мјесто првог голмана. Галић је на ове припреме дошао потпуно спреман и ако достигне ниво форме из времена када је играо за Зрињски, биће право појачање - појаснио је Крунић.

Када су у питању играчи са којима се још воде преговори ту, за сада, нема ништа ново.

- Сада је и дефинитивно да од доласка Срђана Бабића неће бити ништа, са Горан Закарићем смо и даље у контакту и он би нам заиста добро дошао. Јасна је наша жеља да га ангажујемо, али је њему приоритет одлазак у иностранство. Ту је и Стефан Чоловић, који је прошле године за Пролетер у Јелен Суперлиги постигао 11 голова и уписао осам асистенција. Гледао сам га више пута и заиста бих волио да га видим у дресу Борца - нагласио је Крунић.

Градски стадион је за сада напустио само голман Немања Тркуља, који има неке понуде из иностранства, а његовим путем би могао да крене и штопер Небојша Рунић.

- Он је изразио жељу да оде негдје гдје ће имати већу минутажу и ми му нећемо правити проблем, па га неће бити на списку путника за Анталију. Под знаком питања је био и останак Дениса Чомора који је имао понуду Челика да пређе у Зеницу, али није дошло до договора па он и даље остаје у Борцу - додао је Крунић.

Лакше него љетос

Стратег Бањалучана нагласио је да је велика ствар што од почетка припрема има екипу на окупу.

- То је заиста значајно јер нећемо трошити вријеме на упознавање и уигравање. Заједно смо од првог дана, што љетос није био случај. Морали смо у ходу да се уигравамо, па је и то био један од разлога за одређене осцилације у првом дијелу сезоне. Ипак, и тада смо направили серију од десет утакмица без пораза и покушаћемо да је на прољеће још наставимо - рекао је Крунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана