Тренер Борца Борис Дворшек: Јанковић и Вујовић су играчи без карактера

Милан Зубовић
Тренер Борца Борис Дворшек: Јанковић и Вујовић су играчи без карактера

Бањалука - Тренер рукометаша Борца м:тел Борис Дворшек грмио је на своје играче послије пораза од ОЦИ Лимбург Лајонса, а посебно је апострофирао Стефана Јанковића и Даворина Вујовића.

Бањалучани су најављивали да ће се осветити Холанђанима за пораз у мечу за треће мјесто на квалификационом турниру, који је почетком септембра одржан у "Борику", али од тога није било ништа и уписали су пораз резултатом 29:31. Послије изједначеног првог полувремена, "црвено-плави" су повели у другом полувремену, али нису издржали у посљедњих десетак минута. Гости су имали "плус четири" у 52. минуту (28:24) и тада је било јасно ко ће се радовати на крају.

- Бићу искрен и отворен па рећи да три мјесеца понављамо исте ствари. Утакмице губимо на исти начин због истих играча. Треба подвући црту и рећи да Тривунџа, Обрадовић, Николић и Микић изгарају на терену, дају својих 200 одсто, стално вуку и носе екипу. А гдје су ови други? Не можете добити утакмицу ако имате лимитираног Јанковића на средњем беку, који кад почне утакмица не зна гдје му је глава. Имали смо два играча мање, два разлике и секунд до повратка нашег играча, а Јанковић не гледа семафор и шутира. Вујовић одмара у одбрани, а њих двојица не знају да направе клик кад је тешко да подигну и одиграју најбоље што могу - оштро је критиковао своје играче Дворшек.

Он је потом наставио у истом тону.

- Кад Тривунџа добије искључење немамо правог средњег бека, а Јанковић то није. Имамо четворицу који носе екипу и побиједимо кад Тибор и Дамир имају добар дан и одбране 20 лопти. Ово се стално понавља, јер то су два играча без карактера, и извините на изразу, немају муда. Са играчем више у нападу било је добро, али смо са играчем мање увијек примили гол. Пробали смо са фластером и са 6-0, али смо увијек примили гол са истих мјеста. Цепелин код Шекарића или гдје су Јанковић у Вујовић у одбрани. Квалитет не можемо измислити, већ морамо радити до једне границе, а кад дођемо до ње, онда морамо мијењати. Вујовић добро одигра у нападу, а затим све проспе у одбрани. Вратимо се да бисмо се вратили, а не да направимо фаул или прекид. Вујовић изгуби лопту и направи сељачки фаул. Слабо смо се постављали бочно и мене би била срамота да ме фрајер прође један на један како је прошао Јанковића - истакао је Дворшек.

И поред пораза, он вјерује у пролаз у групну фазу ЕХФ купа.

- Били смо свјесни да су Лајонси јаки. Прије два мјесеца водили су са девет разлике и знали смо да су брзи. Нисмо се могли спремати и говорити да смо лошији, већ смо морали мало подићи атмосферу да мотивишемо екипу, јер тада можеш добити и јачу екипу. Добро су посложени и можда смо се мало прецијенили. Оптимиста сам за наредни меч, нисмо без шанси и поставићемо се боље да добијемо. Ово су екипе које могу једна другу да побиједе, мада су сада шансе 80-20 за Холанђане - додао је Дворшек.

Послије Дворшековог излагања ситуације могу се очекивати промјене у екипи.

- Понављају се исти проблеми. Све буде добро на тренингу, а на утакмици ништа и то се не мијења. Борац је лимитиран за оно што хоћемо. На моменте смо играли добро када је Тривунџа био на терену иако се није опоравио од вирозе. Други су сагнули главу и отићи ће кући као да ништа није било. Морамо то рашчистити и видјети да ли ти момци хоће или неће и довести нове играче, јер не можемо чекати нешто што не доноси резултате. Људи набављају новац и то морамо оправдати на терену, што нисмо урадили у овом мечу - казао је љутити Дворшек.

"Мали добро глуми"

Средњи бек Борца Срђан Тривунџа зарадио је директан црвени картон у 33. минуту након прекршаја над Луком Стајнсом, а тренер Дворшек био је љут на судије.

- Иако смо изгубили својим грешкама, али је црвени картон Тривунџе имао велики утицај и овај мали је одглумио пад и нек то њему иде на душу. Није био сигурно црвени картон, али је добар глумац па је то одглумио и рекао сам му послије утакмице. То нас је доста пореметило, јер је Тривунџа играо јако добро - рекао је Дворшек.

Нема резова до паузе

Директор клуба Владимир Бранковић није желио да коментарише изјаву тренера Бориса Дворшека послије меча, али је потврдио да неће бити никаквих резова бар до краја полусезоне.

- Тренер је рекао оно што је мислио и поприлично је у праву. Свима нам је тешко због пораза, али ја и даље вјерујем да можемо проћи, пред нама је још један меч. Није вријеме за резове, морамо да се скупимо и одиграмо што је боље могуће до паузе, до када сигурно неће бити никаквих резова - рекао је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана